Annonce
Nordtyskland

Flensborg beder militæret om hjælp i coronakrig

Vi skal have smitten inddæmmet, så vi fortsat kan holde kontrol med vores by, mener Simone Lange
Coronasmitten raser nu så voldsomt i Flensborg, at kommunen har bedt forbundsværnet om at stille soldater til rådighed.
Annonce

FLENSBORG: Onsdag klokken 12 var smittespredningen i Flensborg nået op på 39 nye tilfælde per 100.000 indbyggere i løbet af syv døgn.

- Det er en stor belastning, og det bliver stadig sværere at opspore smittekæderne. Derfor lyser advarselslampen rødt for vores vedkommende, forklarer Clemens Teschendorf, der er byens pressetalsmand.

- Smittespredningen er entydigt stigende. Her må vi ikke forsøge at bilde os selv noget andet ind. Udviklingen skyldes efterhånden ikke kun borgere, der vender hjem fra ferie. Årsagerne er nu forskelligartede. Vi forsøger at inddæmme smitten og bremse spredningen, så vi fortsat kan styre udviklingen i byen, siger overborgmester Simone Lange.

Annonce

Sporer smittekæder

For at holde situationen under kontrol har kommunen bedt Forbundsværnet om hjælp. Militæret skal bidrage til at opspore smittekæderne. Ifølge Clemens Teschendorf har forsvaret allerede givet tilsagn om at bidrage.


Smittespredningen er entydigt stigende. Her må vi ikke forsøge at bilde os selv noget andet ind.

Overborgmester Simone Lange.


Kommunen har allerede selv ansat ni medarbejdere til opgaven. Desuden hjælper andre afdelinger i den kommunale forvaltning. For øjeblikket arbejder 24 medarbejdere alle ugedage på den lokale sundhedsforvaltning med at få smitten under kontrol. Om nødvendigt kan bemandingen opjusteres til 40 medarbejdere.

Desuden har Flensborg søgt om at kunne få stillet yderligere personale til rådighed fra delstaten, hvis kommunens eget personale bliver overbelastet.

For at inddæmme smittespredningen bliver det også i forstærket grad kontrolleret, om folk overholder de aktuelle coronaregler. Siden søndag har reglerne også omfattet et påbud om at bære mundbind uden døre i den indre by.

- Her må vi holde konsekvent øje med tingene og sanktionere overtrædelser, siger Clemens Teschendorf.

Alene til det formål er tre kommunale medarbejdere i aktion. To er på gaden, mens den tredje fra rådhuset håndterer anmeldelser om overtrædelser af reglerne. Dog er det planlagt at udvide denne bemanding.

Annonce

Grundigere kontrol

- Allerede i sommer samarbejdede kommunen med et privat sikkerhedsfirma. Det fungerede nogle gange fint og andre gange knap så godt. Men i det mindste kunne vi på den måde observere situationen i det offentlige rum. På given foranledning vil vi nu igen kontrollere grundigere. Vi vil derfor genoptage dette samarbejde for en tid. Det sker, når situationen kræver det for hurtigt at kunne forstærke byens eget ordenskorps, forklarer rådmand Stephan Kleinschmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce