Annonce
Nordtyskland

Flensborg er på vej mod at blive risikoområde

Nu skal der også bæres mundbind i Flensborgs gågader.
Annonce

FLENSBORG: Smittetallet i Flensborg fortsætter med at stige. Søndag nåede antallet af nye coronatilfælde over bekymringsgrænsen på 35 pr.100.000 borgere i løbet af syv dage, hvor byen øjeblikkelig traf nye forholdsregler med påbud om mundbind i dele af den indre by, ligesom hele restaurationsbranchen skal lukke klokken 23.

Man regner dog med, at antallet af nye smittede fortsætter med at stige i de kommende dage. Er der flere end 50 nye tilfælde pr. 100.000 bliver byen et såkaldt risikoområde. Herefter træder ydeligere forholdsregler i kraft.

Supermarkeder, tankstationer og kiosker må i så fald ikke længere sælge alkohol i tidsrummet mellem klokken 23 og klokken seks den følgende morgen. I det offentlige rum må maksimalt 10 personer mødes. Den bestemmelse omfatter også idrætslivet.

Direktiverne fra delstatsregeringen omfatter også muligheden for at påbyde eleverne i de fire første årgange at bære mundbind i klasselokalerne. Hidtil har dette påbud kun omfattet de ældre skolebørn.

Fortsætter smitten med at stige er der mulighed for yderligere indskrænkninger i det offentlige liv. Her kan de blive forbudt flere end fem personer eller repræsentanter for to husstande at mødes uden døre.

Kommunen bliver desuden forpligtet til at gennemføre streng kontrol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Beboere i den hårde ghetto: Vil ikke stemples som dovne og kriminelle

Sønderborg For abonnenter

Kommentar: Giv dispensation til Sønderborgs hårde ghetto

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce