Annonce
Nordtyskland

Flensborg får et gigantisk sportsparadis i nordbyen

Allerede nu er anlægget i det nordlige Flensborg et sandt trækplaster for børn og unge fra begge sider af grænsen. Foto: Kira Kutscher.

FLENSBORG: Kvarteret Neustadt i det nordlige Flensborg er klart er klart en af kommunens mindst privilegerede bydele. Men nu bliver der investeret 1,3 millioner euro i et gevaldigt kvarterløft. Penge bliver brugt på en kraftig udvidelse af den eksisterende skater- og bmx-park, der får endnu flere offentligt tilgængelige idrætstilbud og rekreative områder.

950.000 euro kommer fra forbundsregeringen, mens den slesvig-holstenske delstat og Flensborg kommune bidrager med henholdsvis 195.000 og 130.000 euro. Det sker inden for rammen af kvarterløftsprojektet Soziale Integration im Quartier – social integration i kvarteret.

- Vi lægger vægt på at skabe mulighed for, at forskellige generationer kan træffe hinanden. Udvidelsen af Flensborgs idrætsmæssige infrastruktur giver mennesker mulighed for at mødes i en behagelig atmosfære. Det styrker sammenholdet i lokalsamfundet, siger den slesvig-holstenske indenrigsminister Hans-Joachim Grote i en pressemeddelelse.

Idrætsanlæggets størrelse bliver mere end fordoblet fra nu 4000 til cirka 10.000 kvadratmeter.

Kvarterterløftsprojektet har kørt siden 2017 og er årligt blevet støttet med 200 millioner euro af forbundsregeringen. Disse midler bliver så suppleret med penge fra delstaterne, ligesom det er en betingelse, at kommunerne skal bidrage med mindst ti procent af udgifterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce