Annonce
Nordtyskland

Flensborg holder julemarked trods coronaepidemien

Julemarkedets dørene blev slået op på Søndertorvet i Flensborg. Foto: Tim Riediger
Nok er der givetvis stadig virus ved juletid. Men det får ikke lov til at forhindre årets julemarked i Flensborgs centrum
Annonce

FLENSBORG: Rygterne om aflysning taler ikke sandt - også i år vil der være julemarked i Flensborg, siger byens turistchef Gorm Casper. Han bekræfter, at der for tiden arbejdes på højtryk på at skabe et acceptabelt coronakoncept, for julemarkedet er livsvigtigt for forretningerne i den indre by.

- Ideen bag julemarkedet er at skabe et liv i midtbyen, der tiltrækker besøgende. Uden markedet ville vi have cirka 400.000 færre danske turister i adventstiden, fortsætter han. Et besøg på julemarkedet er den vigtigste grund til, at danskerne kommer til byen om vinteren, og det er igen afgørende for, at detailhandelen kan overleve.

Annonce

Mangler tilladelse

Det regionale turistsamarbejde TAFF venter lige nu på, at delstatsregeringen udsteder en generel tilladelse til julemarkeder i Slesvig-Holsten, før man fortsætter med planlægningen.

- Vi har ganske vist allerede modtaget nogle positive signaler, men endnu har vi ikke fået nogle præcise retningslinjer for, hvordan det skal foregå i praksis. Om der skal være afspærrede områder med tælleapparater, som der for tiden er på tivoliet på Exe, eller om det skal betragtes som et område med udendørs servering, siger Gorm Casper.


Vi forstår de skeptikere, der mener, at det vil blive for overfyldt med så mange mennesker. Gorm Casper.

Gorm Casper.


De aktuelle planer går ud på at placere boderne med så stor afstand som muligt, så der ikke opstår større sammenstimlinger.

- Vi forstår de skeptikere, der mener, at det vil blive for overfyldt med så mange mennesker. Derfor skal vi have lavet en model, vi kan stå inde for, og som samtidig kan sælges. For det er markedsføringen af markedet, der i år vil sikre, at byens forretninger overlever, siger Gorm Casper. Uden adventshandelen vil nogle forretningsindehavere blive tvunget til at dreje nøglen om.

Annonce

Fornuftig løsning

Flensborgs overborgmester Simone Lange understreger dog, at man ikke vil forhaste sig med at tage den endelige beslutning.

- Vi skal ikke med vold og magt gennemtvinge et julemarked, men derimod sørge for, at den løsning, som vi finder frem til, bliver fornuftig. Især på julemarkedet skal man kunne føles sig sikker og tryg i disse coronatider, siger Simone Lange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce