Annonce
Nordtyskland

Flensborg indfører udgangsforbud på grund af smitte

Regeringen har efterkommet et ønske fra overborgmester Simone Lange og indført udgangsforbud i Flensborg fra lørdag.
En smitte på vej ud af kontrol betyder, at Flensborg Kommune må gribe til drastiske forholdsregler. Fra lørdag er der udgangsforbud i byen i aften- og nattetimerne.
Annonce

FLENSBORG: Fra lørdag er der udgangsforbud i Flensborg mellem klokken 21 og fem om morgenen. Det oplyste ministerpræsident Daniel Günther på et pressemøde onsdag aften. Forholdsreglen er truffet på grund af et voldsomt smittetryk og mange tilfælde af infektioner med mutationer.

Kontaktbegrænsningerne bliver ligeledes strammet. Hidtil har det været tilladt, at medlemmer af en husstand mødtes med en person uden for husstanden. Fra lørdag er det udelukkende tilladt at være sammen med personer fra sin egen husstand. Det gælder såvel privat som i det offentlige rum.

Annonce

Er nødvendigt

Beslutningen har ministerpræsident Daniel Günther og delstatens sundhedsminister Heiner Garg truffet i samråd med Flensborgs overborgmester Simone Lange.


Jeg ved, der er tale om kraftige begrænsninger af friheden. Derfor holder vi løbende øje med udviklingen.

Ministerpræsident Daniel Günther.


- Vi har hidtil været meget tilbageholdende med meget drastiske forholdsregler. Men nu er det nødvendigt, mente Daniel Günther.

Udgangsforbuddet og de strengere kontaktregler gælder i første omgang i en uge med mulighed for forlængelse. Skifteholdsarbejdere må bevæge sig til og fra arbejde også i den tid, hvor der er udgangsforbud. Naturligvis er vigtige ærinder hos lægen eller på sygehuset ligeledes tilladt.

Politi og ordenskorps forstærker patruljeringen. Der bliver ikke længere uddelt advarsler men straksbøder, hvis udgangs- eller forsamlingsforbud bliver overtrådt.

Allerede på forhånd var det besluttet, at skolerne i Flensborg ikke som de fleste andre steder i Slesvig-Holsten skulle genåbne for de yngste elever fra mandag. Det samme gælder for daginstitutionerne.

Nu bliver denne bestemmelse udvidet til også at omfatte Slesvig-Flensborg Amt. Den beslutning har delstatsregeringen truffet efter dialog med landråd Wolfgang Buschmann.

- Jeg ved, der er tale om kraftige begrænsninger af friheden. Derfor holder vi løbende øje med udviklingen, understregede ministerpræsidenten.

Han appellerede samtidig til, at borgerne bevæger sig bort fra hjemmet i mindst mulig omfang. Lægebesøg og arbejde er naturligvis fortsat gyldige grunde til at forlade sin bolig.

Sundhedsminister Heiner Garg erkender, at udgangsforbuddet i noget omfang er symbolpolitik. I forvejen er kun få på gaden i Flensborg i aften- og nattetimerne, fordi stort set alt er lukket ned. Men alligevel er det efter ministerens opfattelse afgørende at sende et signal om situationens alvor.

Annonce

Bliv hjemme

- Men alt andet bør man undlade i de kommende uger. Sundheden er det vigtigst. Vi er nødt til at få tallene ned. Derfor beder jeg om forståelse for situationen, forklarede Daniel Günther.

Smitten i Flensborg fortsætter med at stige. Onsdag aften var der var der 29 nye smittede siden den foregående aften. Smittetrykket steg fra knap 182 nye tilfælde per 100.000 indbyggere på syv døgn til 185,2. Flensborg er nummer syv på listen over de mest smitteplagede lokalområder i Tyskland. Cirka en tredjedel af smittetilfældene er formentlig udløst af mutationer. I alt er der efterhånden begrundet mistanke om smitte med mutationer i 290 tilfælde.

Annonce

Lettet landråd

Også i Slesvig-Flensborg Amt stiger smittetallet med en incidens, der efterhånden er over 80. Det hænger også sammen med situationen i Flensborg.

Virussen kender ingen by- eller amtsgrænser. Tværtimod er Slesvig-Flensborg Amt og Flensborg Kommune en samlet region i forhold til smitte. Derfor er jeg lettet over, at delstatsregeringen deler denne opfattelse og straks har efterkommet vores ønske og straks udsat lempelserne frem til den 1. marts, siger landråd Wolfgang Buschmann.

Syd for grænsen er en landråd en politisk valgt embedsmand, der er øverste leder af forvaltningen i et amt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce