x
Annonce
Nordtyskland

Flensborg væbner sig nu mod coronavirussen

Flensborgs to sygehuse, Diakoninissesygehuset og Franziskushospitalet, er klar til en fælles indsats mod smitte med den nye viirus. Foto: Michael Staudt.
I Flensborg er der forberedt stuer på det ene af byens sygehuse, så patienter kan blive lagt i isolation, hvis der er begrundet mistanke om, at de pågældende er smittet med coronavirus.

FLENSBORG: Efter coronavirussen nu også er nået til Tyskland, er spørgsmålet: Hvor godt er sygehusene i Flensborg forberedt på et muligt udbrud af Covid 19, der er navnet den sygdom, virussen udløser.

- Der er sikret kordinerede forholdsregler mellem Diakonissesygehuset og Franziskushospitalet, understreger dr. Carsten Michael Staehly, der er lægelig leder med ansvar for infektionsforebyggelse og hygiejne i sygehussamarbejdet i Flensborg.

Annonce
Både Franziskushospitalet og Diakonissesygehuset er forberedt på at modtage patienter med de pågældende symptomer.

Dr. Carsten Michael Staehly.

Isoleres straks

Siden januar 2020 har han sammen med de to sygehuses direktioner ledet en fælles arbejdsgruppe, der er i nær kontakt med såvel forbundsrepublikkens som delstatens sundhedsmyndigheder.

- Så både Franziskushospitalet og Diakonissesygehuset er forberedt på at modtage patienter med de pågældende symptomer, hvis de har opholdt sig i risikoområderne eller har haft kontakt med personer der fra, forklarer Carsten Michael Staehly.

Er der behov for indlæggelse, bliver patienter testet og straks lagt i isolation.

- På Franziskushospitalet har vi klargjort faciliteter, som vi kan isolere, hvis der optræder mistanke om tilfælde af coronavirus. Patienter fra Diakonissesygehuset vil i givet fald bragt til Franziskus med ambulance og kørt direkte ind på en isolationsstue, hvis der er risiko for smitte, siger Staehly.

Han fortæller, at sygehusene råder over de nødvendige beskyttelsesdragter, ligesom personalet er forberedt.

Mennesker uden behov for indlæggelse kan ikke komme på sygehuset, mens skal i stedet henvende sig til deres praktiserende læge og informere de lokale sundhedsmyndigheder. De skal også kontaktes, selv om man ikke har symptomer, men blot har været i kontakt med personer, som efterfølgende har fået konstateret sygdommen.

Bør blive hjemme

Har man opholdt sig i en riskozone, bør man så vidt muligt holde sig hjemme et stykke tid og undgå kontakt unødig kontakt med andre mennesker, selv om man føler sig rask. Sådan lyder rådet fra Robert Koch Instituttet, som har ansvaret for at kontrollere og forebygge sygdomme i Tyskland.

Føler man sig dårlig efter et ophold i et af de ramte områder, skal man i første omgang kontakte sin læge.

Foreløbig er der ikke konstateret coronavirus i Slesvig-Holsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce