Annonce
Nordtyskland

Flensborg vil sikre kvinders ret til en abort

Afvisningen af at udføre aborter på det nye sygehus i Flensborg har udløst adskillige demonstrationer i byen. Arkivfoto: Michael Staudt.
Flensborgs to nuværende hospitaler lægges sammen til nyt supersygehus, der bliver kommunens eneste. Her vil man ikke tilbyde aborter. Kompromisforslag skal løse problemet
Annonce

FLENSBORG: Sammenlægningen af de to eksisterende hospitaler i Flensborg til et supersygehus i nye fysiske rammer i den sydlige del af byen skal sikre borgerne i Flensborg og omegn et moderne sundhedstilbud af højeste kvalitet. Men religion har været ved at spændende ben for en del af ambitionen. Begge de nuværende sygehuse bliver således drevet af religiøse institutioner, der på et væsentligt punkt har vidt forskellige opfattelser. For mens protestanterne på Diakonisse-hospitalet tilbyder at udføre aborter, afviser katolikkerne på Franziskus-sygehuset dette indgreb. Sidstnævnte har fået gennemtrumfet, at det nye supersygehus ikke skal udføre svangerskabsafbrydelser, med mindre den gravides liv er i fare.

Sagen har vakt vrede og udløst flere demonstrationer i Flensborg. Men nu er der muligvis en løsning på vej. Parterne har drøftet problemet ved rundbordssamtaler. Foruden repræsentanter fra sygehusene deltog blandt andre overborgmester Simone Lange, bypræsident Hannes Fuhrig, kommunens ligestillingskonsulent og familierådgivningen Pro Familia.

Annonce

Kommunal abortlæge

Møderne har ført til et kompromisforslag, hvor en kommunalt ansat læge ambulant udfører aborter på en klinik ved det kommende sygehus, der til gengæld har ansvaret for at tage sig af de kvinder, som efterfølgende har behov for indlæggelse.


Simone Langes løsningsforslag sikrer kvindernes rettigheder og baner samtidig vej for nybyggeriet af et centralsygehus.

Justus Klebe, Socialdemokratiet,


- Simone Langes løsningsforslag sikrer kvindernes rettigheder og baner samtidig vej for nybyggeriet af et centralsygehus, siger Justus Klebe, der er formand for det socialdemokratiske SPD i Flensborg og dermed overborgmesterens partifælle til Flensburger Tageblatt.

Også fem private lægepraksisser i Flensborg tilbyder at udføre aborter. Her finder hovedparten af svangerskabsafbrydelserne på forhånd sted. Kun et mindretal af kvinderne i Flensborg vælger nemlig at få abort på sygehuset.

Annonce

Kommer i udvalg

Politikkerne i byens social- og sundhedsudvalg bliver informeret om forslagets detaljer på mandag

Allerede på forhånd havde såvel byråd som de ansvarlige udvalg krævet, at kvinder fortsat skulle have ret til at få afbrudt en uønsket graviditet. Hermed lever kommunen også op til den europæiske konvention om ligestilling mellem mænd og kvinder på lokalt niveau, som Flensborg tiltrådte i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Coronavenligt Kinball

Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce