Annonce
jv.dk

Flensborgs forstæder bliver stadig større og dyrere

Familier med almindelige indtægter er i stegdende grad nødt til at bosætte sig uden for selve Flensborg, hvis de vil virkeliggøre drømmen om en ejerbolig. Foto: HenrikKbh, CC BY-SA 3.0/Wikimedia.

FLENSBORG: I Slesvig-Flensborg Amt blev der sidste år handlet fast ejendom for omkring 595 millioner euro. Det fremgår af amtets egne tal, der omfatter boliger, byggegrunde samt landbrugsarealer og skove.

- I alt blev der handlet 22 kvadratkilometer arealer sidste år, fortæller Jasper Thiesen, der er formand for amtets bygge- og ejendomsudvalg.

Priserne for landbrugsarealer er stabile. Til gengæld er byggegrunde gennem lang tid blevet stadig dyrere. Faktisk er priserne gået i vejret med 44 procent siden 2010.

Udviklingen afspejler sig også i priserne på villaer og ejerlejligheder. I gennemsnit er prisen på en villa steget med 12 procent i løbet af et år, mens ejerlejlighederne ligefrem er blevet 18 procent dyrere.

Jasper Thiesen understreger, at der er store regionale forskelle. Men blandt andet i Flensborgs forstæder er prisudviklingen markant. Imidlertid er efterspørgslen her større end udbuddet. Hermed bliver byggegrundene også dyrere i en stadig større radius omkring byen.

Flensborg er ikke en del af Slesvig-Flensborg Amt, men er i lighed med andre større byer i Tyskland en selvforvaltende enhed. Statistikken omfatter således ikke fast ejendom handlet inden for bygrænsen.

Annonce
Annonce