Annonce
jv.dk

Flensborgs yngre og udlændinge sidder hårdt i det

Modelfoto.

FLENSBORG: En arbejdstager i Flensborg med fuldtidsbeskæftigelse havde sidste år en bruttoindtægt på 3102 euro om måneden målt som såkaldt medianindkomst. Det viser tal fra den tyske arbejdsmarkedsforvaltning, skriver avisen Flensburger Tageblatt.

Medianindtægt er ikke et gennemsnit men udtryk for en løn, der ligger lige i midten. En halvdel tjener altså mere, den anden mindre.

Hermed er Flensborg den blandt Slesvig-Holstens større byer, hvor indtægterne er mest beskedne. Kun indbyggerne i Neumünster tjener endnu mindre med en medianindkomst på 2941 euro om måneden. Til sammenligning ligger det tilsvarende tal i Kiel på 3404 euro.

Lønmodtagernes alder spiller imidlertid en afgørende rolle. Blandt Flensborgs 55- til 65-årige ligger medianindkomsten på 3516 netto om måneden. Det er kun 18 euro under det tyske gennemsnit.

Undersøgelsen ser også på udenlandske arbejdstageres vilkår. I Flensborg ligger middelindtægten for fuldtidsbeskæftigede personer med udenlandsk baggrund på 1885 euro om måneden. Hermed tjener udlændinge ingen andre steder mindre end i Flensborg.

Annonce
Annonce