Annonce
Varde

Flensted bygger til igen: Fordobler produktion af snitgrønt

Køle-frysehus på 4200 kvadratmeter er netop taget i brug. Nu er Flensted og direktør Jørgen Østergaard klar til at bygge 3600 kvadratmeter ved snitgrøntfabrikken. Foto: Yvonn Tittel

Flensted i Skovlund har netop taget nyt køle-frysehus på 4200 kvadratmeter i brug. Nu følger opførelsen af 3600 kvadratmeter ved afdelingen for snitgrønt.

Annonce

Skovlund: I august satte Flensted Snitgrønt historisk rekord. Fabrikken på Nørremarken i Skovlund producerede 500 ton fersk, snittet salat og frugt, hvilket er en fordobling i forhold til samme måned sidste år. Derfor er der nu en udvidelse på vej.

- Vi bygger 3600 kvadratmeter til og når dermed op på 7.500 kvadratmeter i snitgrønt, siger administrerende direktør Jørgen Østergaard.

Der er tale om et byggeri til 25 millioner kroner, som følger lige efter den store udvidelse af køle-frysehus og personalefaciliteter ved afdelingen på Adelvej. 4200 kvadratmeter, eller en investering på 45 millioner kroner.

Flensted i tal

Flensted Food Group/fabrikken på Adelvej i Skovlund, der laver kartoffel og mayonnaise-produkter til køl og frys:Omsætning i 2016: 356 millioner kroner

Resultat efter skat: 9,8 millioner kroner

Antal fuldtidsansatte i produktionen: 104

Flensted Snitgrønt/fabrikken på Nørremarken i Skovland, der laver ferske frugt og grønt-produkter:

Omsætning: Opgives ikke

Resultat efter skat: i 2016: -2,4 millioner kroner

Antal fuldtidsansatte i produktionen: 71

Administrerende direktører: Jørgen Østergaard, for alt operationelt, Lene Vinge Rasmussen, for salg og marketing.

Annonce

Wernsing vil Danmark

Flensted er siden 2008 ejet af den tyske Wernsing Food Family Group. Investeringerne i Skovlund er ifølge Jørgen Østergaard en cementering af, at de tyske ejere vil Skovlund, og vil Danmark.

Den enorme vækst i produktionen i Flensted Snitgrønt har givet behov for mere plads, men samtidig skal der nye varer på hylderne.

- Vi vil indfri ønsket fra markedet. Tankerne er kogte produkter, for eksempel pasta, og proteiner, som bakker med skinke, kylling og rejer, siger Jørgen Østergaard.

Dermed bliver der tale om mere færdige salatretter. Dog stadig udelukkende til storkøkkener, fabrikken i Skovlund producerer ikke til supermarkederne. Den produktion har Flensted på en anden facilitet, på Sjælland.

Annonce

Får brug for 20 medarbejdere

Skal I bruge flere medarbejdere?

- Vi forventer, at vi skal bruge omkring 20 nye medarbejdere i produktionen. Men ikke endnu. Byggeriet står færdigt næste sommer, og udvidelsen vil ske gradvist, i takt med at vi får øgede ordrer ind, siger Jørgen Østergaard.

Snitgrønt-afdelingen har dag- og nathold, og produktionen er så effektiv, at ordrer indgået indtil middag bliver kørt ud samme eftermiddag.

- Tiden er afgørende, så vi får så sunde varer ud til forbrugerne som muligt, siger Jørgen Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce