Annonce
Varde

Flensted får bøde på 20.000 kroner for forkert mærkning

Fabrikken som den så ud i 2011. Arkivfoto: John Randeris

Efter et besøg fra Fødevarestyrelsen den 20. juni har Flensted i Ansager trukket en bønnesalat tilbage, fordi flere ingredienser ikke fremgik af mærkningen.

Annonce

Ansager: Produktet marineret bønnesalat er årsagen til, at Flensted Snitgrønt A/S i Ansager har fået en bøde på 20.000 kroner fra Fødevarestyrelsen.

- Det er selvfølgelig meget beklageligt, men når det er mennesker, kan det ske, siger Jørgen Neergaard, der er fabrikskrifschef på Flensted Snitgrønt A/S.

Det skyldes, at produktet var mærket med en forkert dressing, så det blandt andet ikke fremgik af ingredienslisten, at det var mælkesukker og sennepspulver i bønnesalaten. Begge ingredienser er såkaldte allergener, der kan fremkalde allergi hos overfølsomme personer. Produktet blev derfor trukket tilbage med det samme.

- Det er en fejl, der er sket i forbindelse med oprettelsen af etiketten, fortæller Jørgen Neergaard.

Han tilføjer, at bønnesalaten kun er solgt til såkaldt foodservice. Det vil sige til restauranter og catering. Han understeger desuden, at der ikke var noget galt med selve produktet.

Annonce

Nyt it-system

For så vidt muligt at sikre, at samme fejl ikke sker fremover, arbejdes der på en elektronisk løsning.

- Vi er ved at implementere et nyt it-system, så det er en udskrift fra recepten og ikke en menneskelig tastefejl, siger Jørgen Neergaard.

Det betyder, at etiketterne til produkterne fremover udskrives direkte, som det skrives i den opskrift, de produceres efter.

- Du kan selvfølgelig ikke sikre, at der ikke sker en tastefejl i recepten, men så er det den samme fejl i produktet, siger Neergaard.

Annonce

Rapporten

I kontrolrapporten har Fødevarestyrelsen skrevet følgende:

- Mærkning og information: Kontrolleret mærkning: Bøde på 20.000 kr femsendt. Følgende er konstateret: Bønnesalat, marineret er mærket med en forkert dressing. Ved kontrol af recept, produktspecifikation og datablad i forhold til mærkning kunne konstateres, at den anvendte dressing bl.a. indeholdt allergenerne mælkesukker og sennepspulver. Disse allergener fremgik ikke af produktets mærkning. Virksomheden valgte straks at tilbagekalde produktet fra markedet. Kopi af mærkning, produktspecifikation, blandingsliste og datablad på marinade er medtaget. Virksomheden havde ingen bemærkninger.Det indskærpes, at færdigpakkede fødevarer i en ingrediensliste skal være mærket med oplysning om samtlige ingredienser, som indgår i fødevaren på fremstillingstidspunktet. Følgende er konstateret: Ved analyse af bønnesalat, marineret er der fundet konserveringsstof benzoesyre (E211), der ikke er deklareret på produktet. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Vi har rettet op på mærkning af benzoesyre og er ved at indføre nyt kontrolsystem med mærkning. Indskærpelse medfører gebyrbelagt opfølgende kontrol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Peder Foldager ude i tredje runde

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

EfB

EfB stiller med A-formationen mod Vejle

Annonce