Annonce
Kolding

Flere år med nedgang afløst af fremgang hos Prime Cargo

Omsætningen hos Prime Cargo er steget 25 procent til 530 millioner kroner. Selskabet er vokset med 50 medarbejdere til 300. Den voldsomme vækst betyder, at der har været flaskehaksproblemer i forhold til pladsen og i forhold til at skaffe medarbejdere, fortæller administrerende direktør Jesper Bejstrup. Resultat før skat landede på 6,1 millioner kroner. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Efter flere år med faldende omsætning fik Prime Cargo løftet omsætningen med 25 procent til 530 millioner kroner. Virksomheden har udvidet lagerkapaciteten kraftigt i 2017.

Kolding: Antallet af medarbejdere er steget 20 procent til 300 medarbejdere, og omsætningen har taget et hop op ad med 25 procent. Der går dog nogle år, før væksten slår igennem på bundlinjen.

Virksomheden, der har hovedsæde i Kolding, leverer løsninger til lagerlogistik og international transport, og har det seneste år ansat omkring 50 flere medarbejdere. Prime Cargo har også fået markant mere plads, efter man lejede 22.000 kvadratmeter ekstra i Hammelev, og virksomheden har netop lejet 6.000 kvadratmeter i Horsens.

- Vi er naturligvis stolte over, at nye kunder vælger os til, og glade for at eksisterende kunder oplever vækst i deres forretning. Den store fremgang på blot et år har været en stor og spændende udfordring for os, og ligesom andre i branchen oplever vi flaskehalse i flere led i vores værdikæde, hvilket også har medført ekstra omkostninger for os, siger Jesper Bejstrup, der blev udnævnt til administrerende direktør i maj 2017.

Det er blandt andet kunder, der arbejder inden for e-handel, der har haft stor fremgang.

Annonce

Kort om Prime Cargo

Prime Cargo A/S blev etableret i 1998 af otte partnere, som en privatejet virksomhed med kontorer i Nordeuropa, Fjernøsten og USA. Virksomheden, der har hovedkontor i Kolding, tilbyder transport- og logistikløsninger. I 2015 blev Prime Cargo A/S opkøbt af japanske Mitsui-Soko Group. Prime Cargo råder over blandt andet 75.000 kvadratmeter lager i Kolding og 11.000 kvadratmeter i Polen.

Flaskehalsproblemer snart løst

Seneste regnskab dækker 12 måneder, mens regnskabet for 2016/2017 kun dækkede ni måneder. Ændringen af regnskabsåret sidste år kom, så Prime Cargo fulgte regnskabsåret hos japanske Mitsui-Soko Group, der i 2015 købte virksomheden. Tager man højde for ændringen, så omsætningen bliver sammenlignelig, er omsætningen steget 25 procent til 530 millioner kroner.

Seneste regnskab viser et overskud på 6,1 millioner kroner før skat, hvilket er på niveau med sidste år, hvor det sammenlignelige resultat var på 7 millioner kroner. Det er blandt andet flaskehalsproblemer i forhold til lagerpladsen og i forhold til at skaffe medarbejdere, der har givet udfordringer det seneste år.

- Vi har måtte flytte kunder, fordi vi ikke havde pladsen på vores terminaler. Det har givet ekstraomkostninger og ekstra udgifter til nye folk, fordi vi har haft mere travlt end forventet. Vi er vokset meget det seneste år, og det giver nogle udfordringer, siger Jesper Bejstrup, der forventer, at resultatet næste år bliver på niveau med i år.

- Næste regnskab bliver også et konsolideringsår, og de flaskehalsproblemer vi har haft, dem regner jeg med, vi har løst ved indgangen til næste regnskabsår, siger Jesper Bejstrup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce