Annonce
Erhverv

Flere ældre giver øget vækst: Tiden og effektive ansatte arbejder for Vendlet

Effektivitet og fleksibilitet giver øget vækst i Vendlet, hvor ejeren og direktøren gerne agerer model i det vendbare lagen. Foto: Carsten B. Grubach
Flere ældre giver øget vækst i velfærdsteknologi.

AABENRAA: Han er fysioterapeut, direktør, designer, forretningsudvikler og ejer. Peter Maindal har siden 2010 med succes stået bag Vendlet, som han dengang købte af familien Buus.

Den havde siden 1970’erne, da Christian Buus udviklede Vendlet, verdens første elektroniske vendelagen, til sin handicappede datter, drevet firmaet af samme navn.

Peter Maindal, der i dag gerne lægger sig i sengen for at vise, hvad Vendlet kan, så de mange muligheder i velfærdsteknologien, flyttede firmaet fra Aalborg til Aabenraa, har siden designet og udviklet flere hjælpemidler og skabt en god forretning - bl.a. via en effektiv personalepolitik, hvor medarbejderne skal kunne flere slags opgaver. Og det har givet det bedste regnskabsresultat i de seneste fem år. I regnskabsåret 2020 blev overskuddet mere end fordoblet fra 937.275 kroner til 2,5 millioner kroner før skat.

Annonce

- Det har det gjort trods corona. For alt lukkede jo ned, men så begyndte det at gå fremad og rigtig stærkt fra maj. Så havde det ikke været for corona, havde vi vækstet endnu mere, pointerer Peter Maindal.

- Vi oplevede nedgang i Holland, hvor vi har et datterselskab med to ansatte og ellers er stærkt på markedet, men vi har så haft stor vækst i Australien. Og siden har efterspørgslen været meget bred. Men vi måtte udsætte aktiviteter og kunne ikke deltage i messer under corona, så vi havde jo solgt meget mere, hvis den ikke havde været her.

Effektive ansatte

De 20 ansatte i Vendlets hovedsæde i Egelund i Aabenraa løber både stærkt og arbejder effektivt.

- Vores fysioterapeuter og ergoterapeuter er også sælgere, og de kører i vores biler med vores udstyr, som de så kan vise frem for kunderne. Vi har også meget gratis undervisning for vores kunder, som hovedsageligt er det offentlige, fortæller direktøren, der med årene selv har udviklet lejrings- og støttepuder samt madrasser, som kan gøre livet og sengelejet lettere for gamle, syge og plejepersonale.

- Havde det ikke været for corona, havde vi vækstet mere, siger Peter Maindal. Foto: Carsten B. Grubach

Kundegruppen vokser, fordi folk bliver ældre, og der bliver flere og flere sengeliggende, som kan drage fordel af teknologien. Og der bliver færre og færre mennesker til at tage sig af de ældre, de syge og de svage.

Delkomponenter og stumper til velfærdsteknologien købes hos danske leverandører, som af forretningsmæssige hensyn holdes hemmelige, og samles så og monteres i Aabenraa, inden de sendes videre til ind-og udland.

De største markeder findes ud over Holland i England og Norge, men Vendlet har helt opgivet det tyske marked, selv om der umiddelbart er et stort kundepotentiale syd for grænsen.

Vendlet

Det elektroniske vendesystem Vendlet er et hjælpemiddel til forflytning og vending i sengen. Vendelagnet gør det muligt skånsomt at forflytte en person til rygleje, sideleje eller bugleje, samt forflytte højere op eller sideværts i sengen uden at overanstrenge personale eller pårørende. Samtidigt forbedres den sengeliggendes plejekvalitet og komfort, og risikoen for vævsskader mindskes.

- Der er et alt for rigidt system i Tyskland, hvor systemet slet ikke er rettet mod velfærdsteknologi. Man skal således først have et såkaldt Hilfsmodelnummer. Vi har haft det tysk datterselskab, men opgivet det hele, fortæller Peter Maindal.

Vores fysioterapeuter og ergoterapeuter er også sælgere, og de kører i vores biler med vores udstyr, som de så kan vise frem for kunderne.

Peter Maindal, Vendlet

Han slår i sine salgsargumenter for Vendlet, der også kaldes rullelagen, el-lagen, motoriseret vendelagen og automatisk vendesystem på et forbedret arbejdsmiljø med færre sygedage og bedre trivsel samt bedre plejekvalitet med færre tryksår og vævsskader og dermed øget livskvalitet.

Vendlet satser samtidig på videndeling og sundhedsmæssig uddannelse. Virksomheden har seminarer om søvn, lejring, demens, palliation mv.Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Annonce