Annonce
Esbjerg

Flere af Esbjergs idrætsfolk får en æresflise foran Blue Water Arena

Fodboldspilleren Jens Jørgen Hansen får nu sin egen æresflise foran Blue Water Arena. Han er i forvejen hædret på en flise som spiller på EfB’s mesterhold fra de gyldne 60’ere. På billedet ses Jens Jørgen Hansen til højre i aktion i en kamp mod B. 1909 sammen med to klubkammerater, målmanden Erik Gaardhøje, og John Madsen. Privatfoto
De ni nye navne på Walk of Fame er fodboldspillerne fra EfB Jens Jørgen Hansen, John Madsen og Egon Jensen, Hermods gymnaster Elkana Grønne, Arnold Thomsen og Hans Peter Nielsen, golfspillerne Ole Wiberg Jørgensen og Ben Tinning samt cricketholdet fra Vestjyden.
Annonce

Esbjerg: På et møde i Sport & Event Park Esbjerg (SEPE) har man besluttet at tildele yderligere en række dygtige idrætsfolk en æresflise foran Blue Water Arena.

Her ligger der i forvejen 42 fliser med navne, som har gjort Esbjerg ære gennem deres indsats. Æresfliserne, som kaldes Walk of Fame, blev indviet ved en højtidelighed den 12. august 2018, men det har hele tiden været meningen at supplere fliserne med nye navne i det tilfælde, at man skulle have glemt nogle, idet historien går helt tilbage til 1920, hvor seks gymnaster fra Hermod var med til at vinde guld til Danmark i holdgymnastik ved OL i Antwerpen.

Der er også tre gymnaster fra Hermod med blandt de ni nye, som bliver optaget på listen. Det er Elkana Grønne, Hans Peter Nielsen og Arnold Thomsen, som var far til Arne Thomsen, som i forvejen er med på en æresflise.

Annonce

Hermods OL-gymnaster

Elkana Grønne var dansk mester i 1948, 1955, 1956 og 1957 – de to sidste år som gymnast for Slagelse. Elkana Grønne deltog ved OL i London i 1948, hvor hans bedste resultat blev en 5. plads i frie øvelser på gulv, hvor der var 123 deltagere. Også Arnold Thomsen var med i OL i London. Han blev dansk mester første gang i 1933 og genvandt DM-titlen i 1937, 1938, 1943 og 1945.

Walk of Fame

Walk of Fame Esbjerg består af idrætsudøvere, der i særlig grad har bidraget til Esbjergs idrætshistorier. Det kan både være med baggrund i individuelle eller holdresultater på lokalt, nationalt eller internationalt plan, men også via personlighed som idrætsudøver som for eksempel Lotte Haandbæk, der var en kulturbærer for kvindehåndbolden i Esbjerg.

I perioden 1963-73 vandt Hans Peter Nielsen det danske mesterskab i 12-kamp hele syv gange. Tre gange, mens han var medlem af Hermod og fire gange for Viborg. Som gymnast i Hermod sejrede han i 1963, 1966 og 1967 og for Viborg i 1969, 1970, 1971 og 1973. Sammen med Arne Thomsen deltog Hans Peter Nielsen ved OL i Mexico i 1968.

Annonce

EfB’ere får egen æresflise

Fodbold - og det er her naturligvis EfB, der er tale om - er også repræsenteret på fliserne både med mesterholdet fra de gyldne 60’ere og med de danske mestre fra 1979, men det er nu besluttet at de tre A-landsholdsspillere John Madsen, Egon Jensen og Jens Jørgen Hansen skal have deres egen æresflise. Jens Jørgen Hansen opnåede ikke færre end 40 kampe i de rød-hvide nationalfarver, mens John Madsen spillede 20 kampe for Danmark og Egon Jensen 12.

Jens Jørgen Hansen, som i dag er 82 år, spillede sin landskamp nummer 25 på hjemmebane, da Danmark i 1966 mødte Portugal i Esbjerg. Portugal, som skulle med i VM i England, vandt med 3-1. Jens Jørgen Hansen spillede overfor stjernen Eusebio, som var datidens svar på Christiano Ronaldo.

Jens Jørgen Hansen var anfører i 1964, da et hold fra Norden mødte resten af Europa i Københavns Idrætspark, hvor Europa vandt med 4-2. Med de syv nye fliser kommer Egon Jensen, Jens Jørgen Hansen og John Madsen i ”selskab” med andre EfB’ere som Jens Peder Hansen, Jens Jørn Bertelsen, Ole Kjær, John Lauridsen, Jens Petersen, Fredrik Berglund, Jess Thorup og Erik Gaardhøje.

Golf og cricket er også repræsenteret på de nye fliser. Golfspillerne er Ole Wiberg Jørgensen, som blev dansk mester i 1965 og Ben Tinning, som blev dansk mester i 1988 i slagspil og dansk mester i hulspil i 1989 samt nordisk mester i slagspil i 1991. I perioden fra 1984-1995 var cricketklubben Vestjyden altid med i den danske elite, så klubbens guldhold får også en flise.

Det er direktøren for Sport & Event Park Esbjerg, Niels Bækgård, som har fået idéen til æresfliserne.

Han oplyser, at der vil blive holdt en lille event på den anden side af coronapandemien. De sportsinteresserede er velkomne til at sende en mail til sekretær og administrativ medarbejder ved SEPE, Mai Enghave Heinsvig, hvis de har nye emner til en æresflise. Mailadressen er mh@sepe.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Live fra Venstres landsmøde: Inger Støjberg får ordet, når Stephanie Lose tager over som næstformand

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce