Annonce
Billund

Flere børn får bøger med på sommerferie

Billunds nye bibliotek blev godt besøgt, da det åbnede. Også en sommerferiepose med bøger er populært blandt forældre og børn til sommerferien. Arkivfoto

Billund Kommune: Endnu en gang tilbyder Børnebiblioteket i Billund Kommune at sammensætte en sommerferiepose med bøger, lydbøger, film, musik og elektroniske spil til børn. Tilbuddet har nu kørt i tre-fire sæsoner og bliver kun mere populært.

- Antallet af lånere er steget fra år til år, og sidste år gik det helt amok. Der sendte vi direkte besked om tilbuddet ud på intranettet på de enkelte skoler, siger bibliotekar Birte Holm Christensen, der var med til at pakke 142 poser til børn og unge i kommunen.

- Jeg tror, vi havde 30 bestillinger det første år, siger hun, der oplever mange gengangere og mange bedsteforældre, der er glade for tilbuddet.

- De ved måske ikke lige, hvad børnene er interesseret i, men det ved vi, siger Birte Holm Christensen.

Mulleferieposerne indeholder typisk ti bøger og nogle film - alt efter hvad der ønskes.

Man kan bestille bøgerne via en blanket på bibliotekets hjemmeside, hvor man angiver barnets alder og skriver hvilken slags materialer, der skal i ferieposen.

Sommerferieposerne kan bestilles fra mandag d. 24. juni til lørdag d. 6. juli.

Poserne kan afhentes i MAGION Biblioteket eller på Billund Bibliotek i åbningstiden fra torsdag d. 27. juni til lørdag d. 3. august.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce