Annonce
Varde

Flere børn skal have mulighed for specialtilbud

Heidi Bundgaard, konservativt byrådsmedlem, Varde Kommune. PR foto
Annonce
Heidi Bundgaard, formand for den konservative vælgerforening i Varde Kommune. PR-foto

Læserbrev: En en sag kom ikke med i budgetforliget. En sag, som betyder så uendelig meget for mig – inklusionsprocenten! Altså den procentmarkør, der afgør, om et barn med særlige behov skal inkluderes i almindelig folkeskoleklasse, eller om barnet henvises til specialtilbud.

I Varde Kommune er inklusionsprocenten 96 procent - det er vist landets højeste. Det konservative mål i budgetforhandlingerne var 94 procent - hvilket ikke fik flertal. Jeg kan forstå, at det ville have kostet 13 millioner kroner om året at sænke procentdelen. Bevares, det er mange penge – og Varde Kommune kan da helt sikkert sagtens bruge 13 millioner kroner til noget mere spændende end børn med særlige behov.

Men vi kan ikke være bekendt at vende det blinde øje til – eller nøjes med at kigge på tallene i et excelark. Det her handler om børn – det handler om ordentlighed – det handler om fremtiden.

En investering i børnene er en investering i fremtiden. Hvis vi lader inklusionsprocenten forblive uden at give mulighed for at vurdere det enkelte barn, så vil nogle af disse børn blive tabt i systemet og stå udenfor arbejdsmarkedet, når de bliver voksne. Det koster altså væsentligt mere, at disse børn måske ender på livslang offentlig forsørgelse, end de 13 millioner kroner, som forslaget koster.

Budgetforliget får ikke mig til at hvile på laurbærerne – Det Konservative Folkeparti er det borgerlige parti, der arbejder – i går, i dag og i morgen - og kampen for børn med særlige behov forsætter.


Det her handler om børn – det handler om ordentlighed – det handler om fremtiden.

Heidi Bundgaard, formand for Det Konservative Folkepartis vælgerforening i Varde Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce