Annonce
Varde

Flere boliger: Byråd sætter penge bag ordene

Her er lejligheder ved at blive bygget i Varde. I de kommende år vil Varde Kommune gerne bidrage økonomisk til mere boligbyggeri i kommunen. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Varde Kommune: Politikerne vil have flere boliger for at tiltrække borgere og for at sikre, at de, der allerede bor her, kan flytte til en ny og passende bolig i nærområdet. Og kommunen sætter penge bag ordene. I det seneste budget blev der afsat 19 millioner kroner ekstra til boliger.

Det er ikke kommunen selv, der skal bygge, men kommunen har to vigtige roller. Når det gælder byggegrunde, så kan kommunen byggemodne jord, altså sørge for at jorden er klar til et nybyggeri. Når det gælder alment boligbyggeri, så skal kommunen give et grundkapitallån, før det almene boligselskab må gå i gang med at bygge. Grundkapitallån er lån på så fordelagtige vilkår, at det næsten er at sammenligne med et tilskud.

Det betyder, at i stedet for 20 millioner kroner til byggemodning i de kommende fire år, så er der hele 30 millioner kroner. Og i stedet for seks millioner kroner til almene boliger, er der 15 millioner kroner. Pengene til almene boliger skal primært bruges udenfor Varde by.

Annonce

Nye grunde i Årre og Tistrup

Borgmester Erik Buhl (V) glæder sig over, at der kommer turbo på byggeriet, men han understreger, at det ikke kan stå alene:

- Vi skal passe på. Vi kan ikke løse alle problemer ved, at der står en lejebolig klar. Vi skal også have nogle til at flytte i dem, siger han.

I 2019 har kommunen byggemodnet 16 grunde i Årre og 21 grunde i Tistrup, og der er solgt 27 parcelhusgrunde. Private mæglere har solgt 26 grunde i en periode på 12 måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Kolding

Helt nyt kviktest-center åbner på mandag morgen: De ansatte er ved at blive uddannet til at pode

Annonce