Annonce
Sønderborg

Flere butikker popper op i Perlegade

Parcellet med børnetøj åbnede i gågaden i slutningen af september efter i flere år med udelukkende nethandel. Arkivfoto: Timo Battefeld
De seneste måneder er en håndfuld nye butikker åbnet i gågaden og flere er på vej, afslører en glad formand for Sønderborg Handel.

Sønderborg: Der har de senere år været et stigende antal tomme butikker i Perlegade - byens gågade. Men nu ser det ud til, at tendensen er ved at vende. I hvert fald hvis man kigger tilbage på de seneste måneder, hvor en håndfuld nye forretninger er kommet til.

Blandt dem er børnetøjsbutikken Parcellet lige over for Det Sønderjyske Hus og ved siden af det Galleri Sønderborg, der egentlig først var midlertidig. Cateringfirmaet Keller & Co er åbnet, hvor Slagter Franke lå nær Citykrydset. Over for den lå Rohleder Sport / Intersport og fyldes nu snart op af sportstøj-forretningen Ny form.

Midt på gågaden, ved siden af Kreditbanken, flytter Skogalleriet nu ind. Og tager man turen tilbage op mod Det Sønderjyske Hus, så er der en frisør på vej i det tidligere rejsebureau ved siden af Optik Hallmann, mens der er varslet to yderligere forretninger på vej i området.

Annonce

En glad formand

- Der er et par nye forretningsdrivende, hvis navne vi endnu ikke kan afsløre, men alene det, der nu er sket er vildt glædeligt, siger formanden for Sønderborg Handel, Rikke Torré, som selv driver Huset Torré.

- Jeg synes, jeg kan mærke en optimisme. Nu har vi også fået den færdige gågade, som har kostet os alle i omsætning. Borgen betød helt sikkert noget og har vendt op og ned på meget, men jeg synes, at det er godt vi fik den. Nu skal vi bare have gjort det endnu mere attraktivt omkring Rønhaveplads, tilføjer handelsformanden.

Sønderborg Kommune ansatte for et års tid siden tidligere caféindehaver, Brian Pedersen, som retail developer i en stilling, hvor han skal hjælpe byen og Sønderborg Handel med udvikling af detailhandlen. Det har også resulteret i flere pop up-butikker. Blandt dem en midlertidig Davidsen-butik hen over sommeren på hjørnet til Jernbanestien, hvor Tigeren tidligere lå.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce