Annonce
Kolding

Corona: Gymnasiefest, skoleindvielse og morgensamlinger droppes - stor gymnastikopvisning i fare

Her på Kolding Gymnasium vurderer ledelsen dagligt coronarisikoen ved arrangementer på skolen. I denne uge har man aflyst fredagsbaren og en fællestime for hele skolen på fredag. Arkivfoto: Mette Mørk
Coronavirussen fortsætter med at sætte spor også i Kolding, hvor blandt andet uddannelsesinstitutioner aflyser arrangementer og lukker steder, mens gymnastikforening overvejer at droppe opvisning.
Annonce

Kolding: Skoleelever, ansatte og forældre på folkeskolerne i Kolding må i den kommende tid se langt efter for eksempel morgensamlinger, skolefester og forårskoncerter.

Det sker, efter at skolechefen i Kolding Kommune, Karen Mortensen, efter vejledning fra sundhedsmyndighederne mandag sendte nye retningslinjer ud til samtlige skoler i kommunen om, hvordan de skal agere i forbindelse med coronavirus.

Skolerne opfordres til at aflyse arrangementer, hvor mange ansatte er samlet for at minimere risikoen for smitte med coronavirus. Også arrangementer med mange forældre og elever kan blive aflyst.

Det betyder for eksempel, at den officielle indvielse af udbygningen af Dalby Skole på torsdag er aflyst, og det samme er skolens morgensamlinger. På Brændkjærskolen har man aflyst en elevfest for nogle af skolens elever og to forårskoncerter, og der bliver ikke noget skoleledermøde eller brugernævnsmøde som planlagt i den kommende uges tid.

Vi har fået en del henvendelser fra både gymnaster og forældre de seneste dage, så det giver god mening at træffe en beslutning nu

Anne Villumsen

Annonce

Kantinen er lukket

Også på Munkensdam Gymnasium har coronavirus ramt flere arrangementer.

Mandag morgen blev morgensamlingen aflyst, og skolens elever må finde et andet sted at feste, når den planlagte gymnasiefest på fredag også er droppet. Endelig er en international projektuge, hvor der skulle være kommet gæster fra Spanien, Sverige og Litauen blevet aflyst. Det oplyser gymnasiets rektor på skolens hjemmeside.

Ledelsen på Syddansk Universitets afdeling i Kolding har ligeledes taget deres forholdsregler.

Derfor har man meldt ud til de studerende, at universitetets fredagsbar foreløbig holder lukket, og det samme gør kantinen og biblioteket på stedet. Derudover er der visse steder i universitetsbygningen, som de studerende i øjeblikket ikke må benytte. Det drejer sig om nogle bestemte læsepladser på hver etage.

Annonce

Ingen fredagsbar på gymnasiet

På Kolding Gymnasium er man ganske vist ikke over 1000 mennesker, når både elever og ansatte er samlet, men man har alligevel valgt at aflyse enkelte arrangementer. Sundhedsstyrelsen anbefaler nemlig, at man ved arrangementer med under 1000 deltagere forinden vurderer smitterisikoen.

Rektor på Kolding Gymnasium, Sune Hother Petersen, fortæller, at man har aflyst to arrangementer i denne uge, hvor man vurderer, at eleverne ville sidde så tæt, at smitterisikoen ville være høj.

Det drejer sig om en fredagscafé for eleverne efter skoletid på fredag og en fællestime, der også skulle finde sted på fredag. Her skulle hele skolen høre en klimaforsker holde et oplæg.

Sune Hother Petersen oplyser, at man på gymnasiet lige nu har en enkelt person, der i 14 dage ikke må vise sig på skolen, da vedkommende har været på skiferie i Norditalien. Om det drejer sig om en elev eller en ansat, ønsker han ikke at oplyse.

Annonce

Opvisning overvejes

I KIF Gymnastik & Spring kommer de flere hundrede gymnaster muligvis slet ikke til at vise deres familie, hvad de kan på gymnastikgulvet i år.

På grund af regeringens anbefalinger overvejer man i bestyrelsen for Koldings største gymnastikforening nemlig helt at aflyse den store forårsopvisning, som er planlagt til at blive holdt lørdag den 21. marts.

Formanden for KIF Gymnastik & Spring, Anne Villumsen, fortæller, at bestyrelsen skal samles mandag aften, og her vil man beslutte, om man aflyser eller gennemfører opvisningen.

- Vi har fået en del henvendelser fra både gymnaster og forældre de seneste dage, så det giver god mening at træffe en beslutning nu, siger Anne Villumsen.

Hun forklarer, at der i løbet af opvisningsdagen, som varer fra klokken 10-15, plejer at være omkring 1200 tilskuere i hallen. Dertil kommer cirka 500 KIF-gymnaster og et gæstehold med 100-120 gymnaster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce