Annonce
Billund

Flere elever på Hejnsvig Skole får lov at spille skoleskak

Her spiller 1200 skoleelever skoleskak i Magion i 2018. På Hejnsvig Skole bliver spillet nu udvidet til at omfatte flere klasser. Foto: Martin Ravn

Hejnsvig: I det nye skoleår får endnu flere elever på Hejnsvig Skole lov til at spille skoleskak. Skolen udvider nemlig skoleskak til også at omfatte 5. og 6. klasse på skolen.

- Tidligere er børnene blevet introduceret for det i børnehaveklassen, og så har de haft en lektion om ugen indtil 4. klasse, men nu udvider vi det til 6. klasse, siger skoleleder Steen Møller, der oplever, at skoleskak giver gode læringsmuligheder for både dem, der er fagligt stærke, men også for de elever med udfordringer.

- Skoleskak kan bare noget. Det styrker børnenes kompetencer indenfor for eksempel koncentration og matematiske evner, siger Steen Møller, der i de seneste år har fået en del lærere uddannet ved Dansk Skoleskak, så de er klædt på til at undervise børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce