Annonce
Esbjerg

Flere end 100 til topmøde om Esbjergs fremtid hos Blue Water Shipping

Tirsdag er der møde hos Blue Water Shipping. Her vil flere end 100 deltagere mødes om Esbjergs fremtid som uddannelsesby. PR-foto
Erhvervsfolk, politikere og repræsentanter for uddannelsesmiljøet er med, når Esbjergs fremtid som uddannelsesby skal debatteres tirsdag aften.

Esbjerg: Henrik Uhd Christensen, topchef for flere end 3.000 ansatte i Viking Life-Saving Equipment, tog forleden bladet fra munden og meddelte uden omsvøb, at det er alvorligt for Esbjergs virksomheder, men også for borgerne, hvis ikke byen og kommunen får vendt den negative udvikling med tilbagegang i antallet af indbyggere og studerende på videregående uddannelsessteder.

- Vi står på en brændende platform med færre unge og flere ældre med risiko for at ende i en ond spiral: dalende indbyggertal, vigende skatteindtægter, lavere forbrug og pres på boligpriserne. Det er alvorligt for Esbjergs virksomheder, men også for Esbjergs borgere, idet manglende handling kan føre til øget ledighed og nedgang i ejendoms- og huspriser. Vi må erkende, at vi er bagud. Derfor må uddannelsesområdet prioriteres højest, når Esbjerg Kommunes Vision 2025 skal implementeres, sagde Viking-direktøren, der opfordrede til at gentænke uddannelsesområdet og undersøge, hvilken struktur der bringer flest relevante og kvalitative videregående uddannelser til Esbjerg.

Annonce

Programmet

1. Velkomst ved CEO Søren Nørgaard Thomsen, Blue Water Shipping.

2. Esbjerg Kommunes Vision 2025 om uddannelse ved borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

3. Præsentation af uddannelsesoplæg og en status på hvor vi er aktuelt ved CEO Henrik Uhd Christensen, Viking Life-Saving Equipment.

4. Debat om Esbjerg som stærkere uddannelsesby.

5. Eventuelt.

Flere end 100 deltager

Henrik Uhd Christensen er sammen med blandt andre Blue Water Shippings administrerende direktør, Søren Nørgaard Thomsen, udpeget til den styregruppe, der skal skaffe flere studerende til Esbjerg, og tirsdag er de to sammen med Business Esbjerg vært ved et møde, hvor man vil præsentere et bud på, hvad der skal til for at sikre en vækst på uddannelsesområdet. Mødet finder sted hos Blue Water Shipping fra klokken 17.00 til 19.00. Der vil også blive plads til at debattere emnet med deltagerne i mødet, hvor lokalredaktør Christian Friis Hansen, JydskeVestkysten, er ordstyrer.

Foreløbig har flere end 100 meldt deres ankomst. Det drejer sig blandt andet om 18 medlemmer af Esbjerg Byråd, tre regionspolitikere, to folketingspolitikere, 15 personer fra uddannelsesmiljøet samt offentlige og private virksomhedsledere.

Blandt talerne er også borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), og han betoner betydningen af mødet og indsatsen for flere studerende og uddannelser.

- Når man løfter sig helt op i helikopteren, handler det om, at vi skal sikre flere indbyggere i Esbjerg Kommune, og det vigtigste, enkeltstående indsatsområde til at sikre det er at få flere uddannelser og flere studerende. Det er der i livet, man er mest flytbar, og det kan sikre flere indbyggere og understøtte erhvervslivets vækst, siger borgmesteren.

Til mødet er følgende personer inviteret i panelet til debat - Jesper Frost Rasmussen og Søren Heide Lambertsen (S), begge Esbjerg Byråd, Henrik Larsen, Erhvervsakademi SydVest, Henrik U. Christensen, Viking, Stephanie Lose (V), Region Syddanmark og Søren Thomsen, Blue Water Shipping.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce