Annonce
Sønderborg

Flere end 30 nye boliger på vej til Vester Sottrup

Her skal være et "anderledes" boligkvarter. På en stubmark mellem Vester Sottrup og jernbanen vil Sønderborg Kommune byggemodne omkring 30 parcelhusgrunde. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Sidste år satte fortidsminder en stopper for byggemodning af et nyt, stort boligkvarter tæt på Sønderborg. Nu forsøger kommunen igen at sætte gang i byudviklingen.
Annonce

Vester Sottrup: Med en ny lokalplan vil Sønderborg Kommune nu genoplive planen om at udbygge stationsbyen vest for Sønderborg. Teknisk udvalg lægger op til, at et fem hektar stort landområde syd for byen kan byggemodnes til 30 enkeltstående parcelhuse og fem rækkehuse.

Det nye boligkvarter får en attraktiv placering i cykelafstand fra Sønderborg.

Det er langt fra første gang, der planlægges boliger i området øst for Lerløkke og syd for Gl. Landevej i Vester Sottrup. Så sent som i 2016 vedtog byrådet en lokalplan, som gav mulighed for opførelse af 19 parcelhusgrunde på markerne.

Man nåede dog kun så vidt, at en planlagt vej ned gennem området blev navngivet Johannes Johannsens Vej. Herefter gik arkæologer fra Museum Sønderjylland i gang med en forundersøgelse af området, og det tog livet af byggeplanerne. For museets folk fandt spor efter flere væsentlige fortidsminder spredt ud over hele området.

Omkring 3,3 hektar jord skulle udgraves, før de kommende boligejere måtte bygge. Sønderborg Kommune vurderede, at udgifterne til den arkæologiske udgravning ville fordyre grundene så meget, at de ville blive usælgelige.

Fortidsminder

Museum Sønderjylland har fundet spor fra jernalder og middelalder på 3,3 hektar i det kommende boligområde syd for Vester Sottrup.

Kun områder, hvor der skal etableres vej eller anlægges boliger, vil blive udgravet. Kvarterets sydøstlige hjørne bliver udlagt til grønt område og skal derfor ikke udgraves.

Annonce

Der vil folk bo

Ved nu at udvide arealet og ændre vejforløb, kan der udstykkes mange flere grunde, nemlig omkring 30 enkeltparceller og fem rækkehuse i tæt-lav bebyggelse. Hermed kan udgifter til forhistorien fordeles på flere.

- Denne gang håber jeg, at det lykkes. For der er rigtig mange, som gerne vil bo på den side af Sønderborg, mener formanden for teknisk udvalg, Aase Nyegaard (Fælleslisten).

Hun forventer, at de første grunde vil blive solgt hurtigt.

Museum Sønderjylland har vurderet, at udgravningerne højst vil løbe op i 3,8 mio. kroner plus moms. Arbejdet går i gang i uge 43 og er planlagt til at vare 31 uger.

Imens er et forslag til lokalplan for området sendt i offentlig høring frem til 6. november. Det lægger op til, at området kan udvides yderligere mod syd, såfremt der bliver rift om grundene.

Naboerne op til området har i øjeblikket denne udsigt. Men den forsvinder, efterhånden som området bliver bebygget. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce