Annonce
Danmark

Flere end 50 har anmeldt kvinde for campingsvindel: Politiet rejser sigtelse

Camilla Nissen Ravn fra Kolding stod pludselig uden campingvogn i sin ferie, da en kvinde fra Sjælland løb fra en aftale om udlejning. Foto: Martin Ravn
Politiet har modtaget over 50 anmeldelser fra hele landet i sagen, hvor en kvinde fra Sjælland mistænkes for at snyde med udlejning af campingvogne. Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at kvinden vil blive sigtet.

Snyd: Politiet har haft travlt, siden det kom frem, at en kvinde fra Sjælland mistænkes for systematisk at have snydt mennesker over hele landet i forbindelse med udlejning af campingvogne på Facebook.

Flere end 50 personer har nemlig politianmeldt kvinden, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi, der står for at samle anmeldelserne fra forskellige politikredse og efterforske sagen.

- Vi har modtaget over 50 fra hele landet. Der er sikkert flere på vej, det er jeg ret sikker på, siger politiassistent John Jakobsen, der efterforsker sagen.

Annonce

Derfor bringer vi ikke længere navnet

  • JydskeVestkysten har tidligere bragt navnet på den svindelmistænkte kvinde fra Sjælland.
  • Det gjorde vi, da vi havde set omfangsrig dokumentation for, at kvinden havde beholdt et depositum, hun ikke havde ret til.
  • Derudover var det et væsentligt argument, at vi gerne ville advare andre mod at leje campingvogne af kvinden med risiko for at blive snydt.
  • Da vi ikke har grund til at antage, at kvinden fortsat udlejer campingvogne, bringer vi ikke længere navnet.
  • Derudover bliver kvinden nu sigtet i sagen, og jævnfør avisens eget etiske regelsæt, vil vi først nævne kvindens navn igen, hvis hun bliver idømt mindst 12 måneders fængsel.

Sigtelse på vej

JydskeVestkysten kunne i starten af juli fortælle, at flere end 70 personer herunder to kvinder fra henholdsvis Kolding og Augustenborg føler sig snydt af kvinden fra Sjælland, der har udlejet campingvogne på forskellige Facebook-sider. Hun leverer aldrig campingvognen, men beholder til gengæld depositummet på 2500 kroner, lyder anklagen. JydskeVestkysten har set korrespondance mellem kvinden og flere af de personer, som føler sig snydt, og her fremgår det, at kvinden erkender, at hun skylder penge.

I en Facebook-gruppe, som samler alle dem, der føler sig snydt, fremgår det, at kvinden siden JydskeVestkystens dækning har tilbagebetalt en del af de penge, hun skylder. Mens nogle har modtaget hele beløbet, har andre modtaget en del af det. Flere har stadig ikke modtaget penge.

Den svindelmistænkte kvinde kan forvente at blive sigtet i sagen.

- Vi er temmelig langt i forløbet. Der bliver rejst sigtelse, men jeg vil ikke svare på hvornår. Jeg kan ikke komme ind på næste skridt, for det er en del af efterforskningen, som vi ikke oplyser om, siger John Jakobsen og kalder sagen omfattende.

- Selve antallet af anmeldelser gør det til omfattende og grov sag, siger han.

Håber på dom

Camilla Nissen Ravn fra Kolding er en af de personer, som føler sig snydt af kvinden fra Sjælland. JydskeVestkysten har tidligere fortalt, at Camilla Nissen Ravn i januar kom i kontakt med kvinden, da hun søgte en ledig campingvogn til udlejning i ugerne 27, 28 og 29. Betingelsen for at leje kvindens campingvogn var, at Camilla Nissen Ravn overførte 2500 kroner i depositum. Men den mandag, hvor campingvognen skulle have været leveret, løb kvinden fra aftalen uden at betale depositummet tilbage.

Camilla Nissen Ravn glæder sig over, at kvinden nu står til at blive sigtet.

- Det er dejligt. Det betyder, at hun forhåbentlig bliver dømt, så vi derefter kan indlede et erstatningskrav i forhold til de penge, hun skylder. Det har været målet hele tiden, at hun skulle stoppes, siger Camilla Nissen Ravn, der administrerer den Facebook-gruppe, hvor personer, der føler sig snydt af kvinden, kan melde sig ind.

JydskeVestkysten har været i telefonisk kontakt med den svindelmistænkte kvinde og hendes advokat. De ønsker ikke at udtale sig om nogen af sagens aspekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];