Annonce
Kolding

Flere er kørt i omstridt bussluse og fået smadret deres bil: Sådan har kommunen forsøgt at løse problemet

Nye skilte blev den 16. december installeret ved busslusen på Mazantigade, efter en periode med flere biler, der fandt vej til hullerne i vejen. Foto: Jonas Kollerup
I efteråret 2021 endte flere bilister i bussluserne i Kolding, og nu har kommunen valgt at øge skiltningen af vejforhindringen. Her er, hvad man har gjort, og hvad man pønser på.

Kolding: Bussluserne i Kolding har været noget nært et mareridt for flere bilister, og igen og igen har JydskeVestkysten kunnet skrive om køretøjer, der sank ned i busgravene.

Senest har det især været på Mazantigade, og selvom den nuværende skiltning viser, at man som bilist i alt andet end bus ikke har noget at gøre på nordøstlige del af gaden ved  rutebilstationen, så ender de der alligevel i flere tilfælde.

De seneste episoder er fra efteråret 2021, hvor flere biler inden for relativt kort tid endte i hullet i vejen. En af dem var 79-årige Niels Vandrefalk fra Kalundborg, som endte med at få sin relativt nyerhvervede Toyota Yaris totalskadet.

Annonce

Mere må altså gøres, synes ræsonnement hos Kolding Kommune at lyde, og derfor har man nu sat gang i en række tiltag, der skal hjælpe til at reducere eller helt undgå, at andre bilister ender i busslusen.

Nye skilte og lettere bjærgning

Konsulent hos By- og Udvikling i Kolding Kommune, Peter Søndergaard, fortæller i en mail til JydskeVestkysten, at man har opsat advarselstavler på begge sider af busslusen på Mazantigade.

Nye skilte sat op ved bussluse på Mazantigade i Kolding. 16. December 2021.

Derudover har man sat et skilt op ved selve rutebilstationen, som viser, at kun busser må svinge til højre ud fra bussernes holdeplads.

I december installerede Kolding Kommune et skilt ved rutebilstationen ved Mazantigade, som advarer bilister om ikke at dreje til højre, når de kører fra busholdepladsen. Foto: Kolding Kommune

Som det var tilfældet for Niels Vandrefalk, så sad hans bil desuden ekstra godt fast i en metalkonstruktion, der var etableret nede i busslusen.  Metalkonstruktionen var ellers monteret for netop at lette bjærgning af køretøjer fra hullet, men ifølge både Niels Vandrefalk måtte han vente to timer på, at hans bil blev hevet op.

Fra Falck, som kommunen har konsulteret, lyder det også, at metalkonstruktionen virker stik mod hensigten og besværliggør redningsarbejdet.  Derfor har Kolding Kommune valgt at fjerne den.

Annonce

Flere ændringer på vej

Der er dog flere potentielle løsninger på vej.

Peter Søndergaard fortæller nemlig, at man har søgt dispensation hos Vejdirektoratet til at sætte et let afkodeligt skilt op med billede af en bil, der kører i et hul.

Kolding Kommune har søgt om dispensation hos Vejdirektoratet til at montere skilte med en grafik, der skal være lettere at afkode for bilister, der har forvildet sig hen til busslusen på Mazantigade. Foto: Kolding Kommune

Kolding Kommune undersøger også muligheden for at lave det, man betegner som "3D-afmærkninger" på kørebanen, som advarer om busslusen.

Og skulle dét så ikke være nok til at få folk til at vende om, så kan det være, at den belysning i selve bushullet, man også arbejder på, kan få folk til at knalde bremsen i, inden uheldet sker.

Grafikken og lysene er dog stadig på undersøgelsesstadiet, så der er endnu ikke søgt om tilladelse fra relevante myndigheder.

Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Tina og Peder har bemærkelsesværdig vækst efter 18 år i branchen: Antallet af ansatte fordoblet efter et år med bundsolidt regnskab

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce