Annonce
Sønderborg

Flere fonde og puljer har støttet gymnastikforening

Børnetrampolinen er taget i brug af Amalie og Caroline, der går på pigespringrytme 1.-3. klasse. Privatfoto

Hørup: I Hørup Ungdoms- og Idrætsforening er glæden hos idrætsudøverne og de frivillige instruktører i gymnastikafdelingen stor. Klubben har været så heldig, at flere af foreningens fonds- og puljemiddelsansøgninger i denne sæson er blevet imødekommet. Det har muliggjort indkøb af nye redskaber og udstyr til foreningen til de cirka 400 medlemmer i gymnastikafdelingen.

I august gav I.P. Nielsen Fonden 10.250 kroner til indkøb af en børnetrampolin, og i september gav DGI lokalforeningspulje et tilskud på 5000 kroner til floorball-udstyr. I november gav den lokale støtteforening HUI's Venner en airtrack, som er købt sammen med Hørup Centralskole. Dermed kan skolebørnene også få glæde af mere spring og bevægelse i idrætstimerne.

- HUI Gymnastik er meget taknemmelig for den økonomiske støtte, fordi det er med til at forbedre rammerne og med de rette faciliteter bliver det både lettere og sjovere at være idrætsudøver og frivillig instruktør, siger Randi Duus, der er formand for HUI-Gymnastik. /kat

Annonce
Floorballudstyret er blevet flittigt brugt. Her er et af floorballholdene for børn over 10 år. Privatfoto
Den nye airtrack på ni meter er også taget i brug. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce