Annonce
Billund

Flere fridage og kontant bonus: Legos gode resultater giver gevinster til medarbejderne

Thomas Kirk Kristiansen, bestyrelsesformand i Lego A/S, er fjerde generation i spidsen for virksomheden. En virksomhed, hvor det går så godt, at alle medarbejderne nu - igen - bliver belønnet med fridage og kontant bonus for de flotte resultater. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Det er efterhånden sket adskillige gange i træk, at Legos regnskaber sætter nye rekorder. Det kan meget vel også blive tilfældet for 2021. De flotte resultater giver nu helt kontante gevinster til koncernens mange medarbejdere.

Bonus: Det går godt for Lego.

Faktisk går det så godt, at medarbejderne kan se frem til kontant bonus og mere fritid for den indsats, der har gjort legetøjsvirksomheden til en endnu bedre forretning. Det skriver Finans.dk.

"2021 har været et ekstraordinært år for Lego-koncernen, og vores dedikerede medarbejdere har arbejdet utrolig hårdt for at bringe Lego ud til flere familier verden over. Det har ejerfamilien ønsket at anerkende og takke medarbejderne for med tre ekstra fridage i slutningen af året, så de fleste har mulighed for at holde fri i de to sidste uger af 2021," skriver Benjamin Hjorth, der er global pressechef for Lego, i et skriftligt svar til Finans.dk.

Annonce

Dobbelt månedsløn

Det er dog ikke kun ekstra fritid, som medarbejderne kan se frem til. De får også lidt mere på kistebunden i form af en kontant bonus. Hvor stor en bonus, der er tale om, ønsker virksomheden dog ikke at fortælle.

Det er ikke første gang, at Lego giver sine medarbejdere en kontant bonus som følge af et ekstraordinært godt resultat. For seks år siden besluttede familien Kirk Kristiansen at give en helt særlig julegave til alle medarbejderne i Lego, Kirkbi og Lego Fonden. I stedet for en klassisk flaske rødvin og lidt fyldte chokolader, fik samtlige medarbejdere i stedet udbetalt januarlønnen to gange.

Rekordregnskab

  1. Lego leverede i 2020 det suverænt største overskud i koncernens historie. Efter skat lød overskuddet i Billund-koncernen på svimlende 9,9 milliarder kroner.
  2. Meget tyder på, at resultatet for 2021 bliver endnu bedre. Legos halvårsregnskab viste et overskud efter skat på 6,3 milliarder kroner efter en stigning i omsætningen på 46 procent i forhold til 2020.
  3. Lego har i Billund cirka 4200 medarbejdere.

Ved den lejlighed var det et ekstraordinært godt resultat, som var kommet i hus som følge af en god indsats blandt medarbejderne, som førte til den ekstraordinært store julegave.

Annonce

Godt år for Lego

Også i indeværende år har Lego haft meget at glæde sig over. Trods corona - eller måske netop derfor - formåede Lego at levere et 2020-regnskab med den bedste bundlinje i virksomhedens historie. Hele 9,9 milliarder kroner lød overskuddet på, efter der var afregnet med skattefar.

Meget peger dog i retning af, at den rekord ikke får lov at stå i mere end et enkelt år. Legos regnskab for første halvdel af 2021 viste et overskud efter skat på svimlende 6,2 milliarder kroner, efter en stigning i omsætningen på 46 procent sammenlignet med første halvdel af 2020. Da Lego traditionelt klarer sig bedre i sidste halvdel af året end i første - på grund af julesalget - kan det meget vel ende med ny rekord, når 2021-regnskabet bliver offentliggjort til marts.

Vores dedikerede medarbejdere har arbejdet utrolig hårdt for at bringe Lego ud til flere familier verden over. Det har ejerfamilien ønsket at anerkende og takke medarbejderne for med tre ekstra fridage i slutningen af året.

Benjamin Hjorth, globan pressechef, Lego
Annonce
Billund For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Billund

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Billund

Skoleeleverne fik et indblik i vejen ind og ud af et misbrug

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce