Annonce
Erhverv

Flere frivillige øger åbningstiden hos Blå Kors

Flere frivillige hænder har gjort det muligt for Blå Kors Genbrug i Billund at udevide åbningstiden, så der nu også er åbent om tirsdagen. Arkivfoto: Alex Hermann
Der er kommet flere frivillige i Blå Kors' genbrugsforretning i Billund. Dermed er der nu også blevet mulighed for at holde åbent om tirsdagen.

Billund: Allerede fra indgangen til december vil der være flere og bedre mulighed for at købe genbrugsvarer i Billund. Hos Blå Kors Genbrug, som er beliggende på Kløvermarken, bliver åbningstiden nemlig udvidet, så det fremover bliver muligt at handle i butikken i fem dage om ugen i stedet for som tidligere blot fire.

- Vi har fået flere nye frivillige, så vi er ved at være oppe på omkring 30. Så har vi nogle lidt yngre mennesker, som kommer og hjælper i nogle få timer om ugen, fortæller Lissy Berg, som udgør halvdelen af ledergruppen i den lokale Blå Kors-forretning.

Med ændringerne vil butikken også til at holde åbent om tirsdagen mellem klokken 13 og 17. Der er i forvejen åbent onsdag, torsdag og fredag - ligeledes mellem klokken 13 og 17 - mens der om lørdagen er mulighed for at handle genbrug mellem klokken 10 og 13. Disse åbningstider bliver der ikke ændret på.

Annonce

Stadig plads til frivillige

Der er generelt stor kamp om de frivillige kræfter, og hos Blå Kors har de tidligere ikke lagt skjul på, at de gerne ville holde mere åbent, end de havde mulighed for.

Blå Kors har dog stadig plads til endnu flere frivillige - og det er personer i alle aldre, der er velkomne.

- Hovedparten af vores frivillige er folk, der er gået på efterløn eller pension og bruger tiden i forretningen som en fritidsbeskæftigelse, siger Lissy Berg, som meget gerne ser flokken blive suppleret af flere yngre mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce