Annonce
Erhverv

Flere frivillige øger åbningstiden hos Blå Kors

Flere frivillige hænder har gjort det muligt for Blå Kors Genbrug i Billund at udevide åbningstiden, så der nu også er åbent om tirsdagen. Arkivfoto: Alex Hermann
Der er kommet flere frivillige i Blå Kors' genbrugsforretning i Billund. Dermed er der nu også blevet mulighed for at holde åbent om tirsdagen.

Billund: Allerede fra indgangen til december vil der være flere og bedre mulighed for at købe genbrugsvarer i Billund. Hos Blå Kors Genbrug, som er beliggende på Kløvermarken, bliver åbningstiden nemlig udvidet, så det fremover bliver muligt at handle i butikken i fem dage om ugen i stedet for som tidligere blot fire.

- Vi har fået flere nye frivillige, så vi er ved at være oppe på omkring 30. Så har vi nogle lidt yngre mennesker, som kommer og hjælper i nogle få timer om ugen, fortæller Lissy Berg, som udgør halvdelen af ledergruppen i den lokale Blå Kors-forretning.

Med ændringerne vil butikken også til at holde åbent om tirsdagen mellem klokken 13 og 17. Der er i forvejen åbent onsdag, torsdag og fredag - ligeledes mellem klokken 13 og 17 - mens der om lørdagen er mulighed for at handle genbrug mellem klokken 10 og 13. Disse åbningstider bliver der ikke ændret på.

Annonce

Stadig plads til frivillige

Der er generelt stor kamp om de frivillige kræfter, og hos Blå Kors har de tidligere ikke lagt skjul på, at de gerne ville holde mere åbent, end de havde mulighed for.

Blå Kors har dog stadig plads til endnu flere frivillige - og det er personer i alle aldre, der er velkomne.

- Hovedparten af vores frivillige er folk, der er gået på efterløn eller pension og bruger tiden i forretningen som en fritidsbeskæftigelse, siger Lissy Berg, som meget gerne ser flokken blive suppleret af flere yngre mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

112

Tyverialarm skræmte indbrudstyv væk

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];