Annonce
Biler

Flere gode brugte med plads til syv

En model som Renault Grand Scenic med et par år på bagen kan være et fint alternativ til en ny Dacia Lodgy. Foto: Jens Overgaard

En ny Dacia er et alternativ til en brugt. Sådan lød mantraet fra importøren, da viften af de rustikke modeller fra Renaults datterselskab blev lanceret for snart en halv snes år siden. Mens konkurrenterne, som i dag kan fås som brugte, er blevet meget mere moderne, er der kun rykket i mindre skridt hos Dacia. Alligevel er det en bilmodel, som ikke kan deles op i klart sort og hvidt, lyder vurderingen fra Jan Lang, som er analytiker hos Bilbasen.

- Brugte MPV’er er eftertragtede, så der er ikke et stort udbud. Derfor står Dacia Lodgy i en interessant position. Hvis man kan leve med, at det er en rustik model, så finder man ikke mange alternativer på brugtmarkedet, siger Jan Lang.

- Lodgy ligger et lidt sjovt sted. Det er en meget ærlig bil. Den er skrabet, men giver masser af plads. Den er ikke vanvittig komfortabel, men snusfornuftig og billig at få på værkstedet. Den er også eftertragtet på brugtmarkedet. En fem år gammel Lodgy fejler ikke noget som brugt, siger Jan Lang.

Man skal dog ikke underkende én stor mangel.

- Sikkerheden er den store akilleshæl. Det er lidt som de gamle Kia Carnival eller de amerikanske MPV’er, der faldt sammen på midten. Det er ikke en bil, som jeg ville køre til Italien i. Jeg ville holde mig i nærområdet, siger Jan Lang.

Hvis valget skulle stå mellem en ny Dacia Lodgy til de 170.000 kroner og en brugt, ville Jan Lang vælge den brugte og klart pege på Renault Grand Scenic.

- Det er en moderne bil med meget sikkerhed, priserne er fornuftige, og driftsomkostningerne er notorisk lave på Renault, de er for eksempel højere på Citroën og Ford, siger Jan Lang, der har VW Caddy på andenpladsen og Citroën C4 Grand Picasso som nummer tre, når vi taler en såkaldt ”short range MPV”.

Udvalget af de brugte MPV’er med benzinmotor er dog småt, mens der er flere dieselbiler. Hvilket kan tale for at kigge på en ny Lodgy og være en åbning for mærket. Det kan være fristende at kigge mod de brugte dieselmodeller. Det skal som minimum være en Euro6. Men hvis ens kørsel mest er korte ture, er det hårdt for motoren, og en aldrende dieselbil kan blive et dyrt bekendtskab.

Den rummelige Citroën C4 Grand Picasso kan også fås med nogle år på bagen i samme prisleje. Foto: Jens Overgaard
Annonce

Mest læste

Gear For abonnenter

Høj japansk SUV med opgradering på de indre linjer

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Vejen For abonnenter

Skolebestyrelsesformand tager orlov: - Debatten er løbet lidt af sporet, og der er måske kommet for mange følelser ind over

Esbjerg

Vanvittig kørsel: 83 snuppet i fartkontrol - højeste hastighed målt til 144 km/t på landevej

Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

Miljøstyrelsens rådgiver sår ny tvivl om Marina City: Kommunen har ikke gjort det godt nok

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Esbjerg

70-årig gik fra sin bopæl og blev efterlyst: Fundet i god behold

Varde For abonnenter

Line Berner: Derfor var jeg alligevel nødt til at trække mig som Venstre-kandidat

Billund

Socialdemokratiet har fundet afløseren for Troels Ravn: Skriver valgt uden modkandidater

Annonce