Annonce
Haderslev

Borgere bestiller politiet: Flere hastighedskontroller i kommunen

Ofte er det borgerne i byområderne, som har bedt fotovognen om at komme. Foto: Politiet
Der har været godt gang i færdselspolitiets fotovogne på det seneste.

Der findes ikke mange gangbare undskyldninger, når blitzen fra politiets fotovogne kaster lidt lys over årstidens mørke gerninger bag rattet.

I hvert fald har der været en del lovovertrædelser, som giver penge i statskassen fra bilister i Haderslev Kommune på det seneste.

Annonce

Simmerstedvej

Den 21. januar blev der målt 7 overtrædelser på Simmerstedvej i Haderslev. 3 fik klip i kortet. Det var borgere fra området, der havde bedt politiet om at teste farten hos bilisterne.

Hejsager

Utrygge borgere i Hejsager havde også bestilt en fotovogn til at komme tidligt om morgenen. Den 21. januar fik 7 bilister taget foto, og højeste fart var 65 kilometer i timen.

Mølby

Mølby har efterhånden udviklet sig til kommunens største fartfælde. Igen den 18. januar var fotovognen ude i landsbyen, og der var stor gevinst som altid. 40 overtrådte fartgrænserne. 10 fik klip i kortet. Og en mistede kortet med betingelse med en fart 92 kilometer i timen.

Gram

20. januar var fotovognen en tur ude på Ribe Landevej ved Gram. Igen var fotovognen sendt ud på anmodning fra lokale borgere. Ni blev blitzet, og den største overskridelse lød på 107 kilometer i timen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce