Annonce
Kolding

Flere hundrede svar på spørgsmål om lys blev til spændende udstilling

Børn i indskolingen har gennem en temauge arbejdet med lys og læring. Bl.a. har børnene skulle konstruere en legeplads med "lys i". Det kom der mange spændende forslag ud af - som denne, der sammen med de øvrige forslag blev udstillet på Brændkjærskolen. Privatfoto

Kolding: Som optakt til Kolding Lysfestival har elever i indskolingen på bl.a. Brændkjærskolen fået spørgsmålet: Hvordan kan lys skabe ny værdi for Kolding? Det lidt abstrakte spørgsmål blev gjort meget konkret af designchef Søren Skøtt, som indledte en temauge på skolen med en såkaldt "kickoff" tale, hvor han bl.a. viste eleverne at alt god design starter med pap, saks og piberensere.

Udfordringen blev taget op og resulterede i flere hundrede meget forskellige svar, der fredag blev udstillet på Brændkjærskolen. I hele forløbet i temaugen har legepladsproducenten Ledon taget del i udviklingen og idéfasen af, hvordan man implementerer lys i legepladsen. Spørgsmålet har i den fase været; hvordan kan vi på fem dage udvikle en legeplads, hvor lys skal skabe værdi for både leg og læring? I den proces har designchef Søren Skøtt været med både ved opstarten og til finalen.

Temaugen var en af en række initiativer fra folkene bag Kolding Lysfestival, der gerne vil skabe ny værdi gennem lys hele året rundt.

Annonce
Udstillingen på Brændkjærskolen viser de mange hundrede forslag til, hvordan lys kan blive en integreret del af en legeplads. Indskolingens temauge blev hjulpet på vej af designchef Søren Skøtt. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Varde

Linda gør det igen og igen

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];