Annonce
Tarm

Flere indbrud i kommunen: Politiet efterlyser vidne på mountainbike

Arkivfoto: Palle Herløv

Ringkøbing-Skjern: Indbrudstyve har været på spil rundt om i hele området i den seneste tid. Ved det ene indbrud har politiet et spor at gå efter, da en person blev set i området op til indbruddet. Tyvene kom ind i et fritidshus på Lyngvejen i Klegod torsdag mellem klokken 11 og 14.30 gennem en ulåst terrassedør. Fra huset, som er lejet af en tysk familie, blev der stjålet kontanter, både euro og danske kroner.

Tidligere på dagen var der set en mand i området på en mountainbike. Han beskrives som omkring 40 år, skægget, kraftig og iført cykeltøj; en grønlig og blålig overdel og en blålig kasket. Han havde en hund med, som han piftede efter.

Politiet siger, at det slet ikke er sikkert, at manden har noget med indbruddet at gøre, men at han måske har set andre i området, der kunne have det.

På Bjerregaardsvej i Hvide Sande var der indbrud i et sommerhus mellem onsdag og torsdag, hvor det er uvist, hvordan tyven kom ind. Her blev der stjålet en iPad, to bærbare computere og et kamera.

Et hus på Valmuevej i Tarm havde også uventet besøg, da der mellem lørdag og søndag var indbrud her. Det blev stjålet en kortholder med hævekort, nøglekort, sygesikringsbevis og 300 kroner i kontanter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce