Annonce
forside

Flere initiativer skal få de unge på fodboldbanen

Hviding IF arbejder på at udfylde hullerne i ungdomsrækkerne, så der fremover også er en fødekæde af lokalespillere til seniorholdet. Arkivfoto: Lars Johansen.

Hviding IF arbejder hårdt for at få flere unge mellem U15 og U17 på fodboldbanen. Første initiativ var søndagens åben klub.

Hviding: Efterskoler og mange andre tilbud hiver i de unge. Formår sportsklubber og idrætsforeningerne ikke at holde fast i de unge eller tiltrække nye spillere, kan det betyde huller i årgangene og på længere sigt en manglende fødekæde for klubbernes seniorhold. I sidste ende også på antallet af ildsjæle i foreningerne.

Den situation forsøger de at ændre på i Hviding IF, hvor søndagens åben klub er blandt de første træk i kampen om at få flere unge i U15 og U17-årgangene tilbage på fodboldbanen.

- Vi vil gerne have startet det op igen. Det er en svær opgave, men vi skal forsøge at forfølge det. Det har været for stille i for lang tid, fortæller formanden for fodbold ungdom i Hviding IF, Jeppe Stokbæk.

Det er ikke kun med henblik på at få spillere på holdet her og nu, at man tager affære i Hviding. Det er også med henblik på at holde liv i foreningslivet på længere sigt.

- Vi vil gerne give nogle videre og sende dem op og have dem til at blive herude og blive en del af foreningslivet, så vi skal komme mere på banen og tage initiativet, fortæller Jeppe Stokbæk.

Annonce

Vi vil gerne have startet det op igen. Det er en svær opgave, men vi skal forsøge at forfølge det. Det har været for stille i for lang tid.

[b]Jeppe Stokbæk, formand for fodbold ungdom i Hviding IF.[/b]

U15-hold på vej

- Nu må vi se, om der kommer nogen, lød det spændt mellem arrangørerne, da der blev gjort klar til søndagens åben klub i Hviding IF.

Selvom fremmødet på en kold januardag ikke var stort, så var der tilgang af seks unge spillere, der er klar til at trække i Hviding-trøjen.

Der er også en stor tro på, at man i Hviding IF til denne sæson kan stille med et U15-hold - og fra sommeren også et U17-hold, når de yngre årgange rykker op. Fødekæden og hullerne imellem årgangene er dermed så småt ved at blive udfyldt.

Initiativerne skal gerne fortsætte efter åben klubarrangementet, så der kan komme flere unge spillere på banen.

- Vi har fået lavet nogle målsætninger, sat årstal på for hvornår de skal være opfyldt og få fundet ud af, hvem der skal lave det, siger Lars Jørgensen fra fodboldudvalget i Hviding IF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce