Annonce
Nordtyskland

Flere kan være smittet med coronavirus lige syd for grænsen

En dansker er tirsdag aften indlagt i isolation med mistanke om coronavirus på Aarhus Universitetshospital. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix.

KIEL: Flere mennesker i Slesvig-Holsten er muligvis smittet med den frygtede coronavirus. Sundhedsministeriet i Kiel bekræfter over for mediehuset SHZ, at personer er i observation under isolation. Der er tale om mennesker, der for nylig har været i Kina og nu har symptomer på influenza. Antallet er ikke oplyst. I Danmark er en patient i isolation på Aarhus Universitetshospital til observation for smitte med coronavirus. Natten til tirsdag bekræftede sundhedsmyndighederne i Bayern, at en indbygger i fristaten var smittet med coronavirus. Han var formentlig blevet inficeret af en kinesisk kollega. Den 33-årige, smittede bayrer har det efter omstændighederne godt. Smitten har kostet flere end 100 mennesker livet i Kina, hvor sygdommen først blev konstateret. Alle de afdøde led dog i forvejen af alvorlige sygdomme.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce