Annonce
Ringkøbing-Skjern

Flere kommer stadig i job i Ringkøbing-Skjern - og grænseåbning vil sætte endnu mere skub i sagerne

Når jobcenteret tirsdag åbner fysisk igen, er håbet, at antallet af ledige atter er faldet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Skulle det vise sig, at grænserne snart kan åbnes, forventer jobcenteret i Ringkøbing-Skjern Kommune at kunne slette en god portion ledige fra deres system.

Ringkøbing-Skjern: Grænselukningen har haft mange konsekvenser for turismehvervet og erhvervslivet i særligt den vestlige del af kommunen.

Derfor vil være formentlig være en hel del mennesker, der kommer til at stå med armene over hovedet, hvis meldingen fra regeringen fredag bliver, at grænserne åbner.

Det vil også være tilfældet på jobcenteret, der under coronakrisen har haft en hel del flere personer at håndtere end tidligere.

- Vi vil kunne se det på vores tal ret hurtigt, hvis grænserne åbner. Det vil give et fald, siger Susanne Nielsen, der er afdelingsleder i jobcenteret.

Hun fortæller, at der fredag morgen er 985 ledige på dagpenge, mens 15 er afmeldt dagpenge fra den 1. juni, fordi de er kommet i job.

Dermed går det allerede i den rigtige retning med at få ledigheden ned på samme niveau som før coronakrisen.

Grænseåbning

  • Alle partier i folketinget blev tidligere på måneden enige om en aftale om genåbningens anden fase, hvori det fremgik, at regeringen senest den 1. juni skal melde ud, hvad der skal ske med grænserne.
  • Det er dog tidligere blevet meldt ud, at regeringen senest fredag vil præsentere en plan for en "kontrolleret og gradvis genåbning af sommerturismen", som skal give turistbranchen klarhed.
  • Der var ved avisens deadline endnu ikke meldt noget ud om grænseåbningsplanerne.

Turister plejer at betyde færre ledige

Der er dog stadig et stykke vej igen, før antallet af arbejdsløse normaliseres. Sammenligner man med samme tid sidste år, var der 550 ledige på dagpenge i hele kommunen.

En grænseåbning vil dog være et stort skridt på vejen, for det ledighedsfald, der normalt kommer omkring den 1. april og turisternes kommen, venter man stadig på.

- Vi ved godt, at vi ikke kommer ned på samme niveau som sidste år, men vi håber, at vi kommer lidt længere ned, hvis grænserne åbner.

- Vi tør ikke gætte på, hvor mange det er, der kommer i job. For vi har ikke cv fra alle dem, der har meldt sig ledige under coronakrisen, men vi regner jo med, at der vil komme flere i job indenfor restaurationsbranchen, og så er der rengøringspersonale og alle dem, der skal være i butikkerne i sommerlandet. Nogle er slet ikke åbnede endnu, og nogle kører bare med ejerne, der står derude, når der ikke er det samme run på 24/7, siger Susanne Nielsen.

Selvom flere skulle vise sig at komme i job, hvis grænserne åbner, er det ikke ensbetydende med, at ledigheden falder, for jobcenteret forventer, at de Vestas-ansatte, der blev fyret for en lille måned siden, begynder at melde sig ledige, ligesom det endnu er usikkert, hvad der kommer til at ske, når lønkompensationsordningen stopper.

Annonce
Tarm For abonnenter

Igen-igen: Lyne står uden hotelforpagter - den tidligere nåede ikke engang at åbne stedet

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Voldsom brand: Bygning står i flammer

Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Tønder

Han fik den helt rigtige ide: Kaspers nye donuts bliver revet væk i sommerlandet

Nordtyskland

Danske gæster kan være blevet smittet med coronavirus, hvis de har besøgt bestemt bar i Flensborg

Erhverv For abonnenter

Morten bruger alle vågne timer på cannabis-stiklinger: Han skal finde dén sort, som kan blive til medicin

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tarm

Mand død af ildebefindende under kørsel: Bilen trillede i grøften

Sønderjyske Fodbold

Sådan blev løsningen på Haji Wright-problemet: SønderjyskE forlænger kontrakten og lader angriberen spille i Tyrkiet

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Sydjylland For abonnenter

Markant flere fravælger UC Syd, når de skal uddannes til lærere, sygeplejersker og socialrådgivere: - Det er rigtig skidt

Livsstil

Seks singler, to hjul og en passion: Motorcykler binder dem sammen

Annonce