Annonce
Esbjerg

Flere kommuner er næsten i mål med vaccination af ældre på plejehjem

Landets plejehjemsbeboere har snart alle fået andet og sidste stik mod corona. Foto: Kim Toft Jørgensen
Antallet af coronavaccinerede plejehjemsbeboere stiger hastigt. I flere kommuner har næsten alle de ældre på plejehjem fået andet og sidste stik mod corona.
Annonce

Covid-19: Næsten alle af de få tilgængelige vaccinedoser går til at give ældre på landets plejecentre andet og sidste stik. Ifølge torsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut går det hastigt frem med den del.

I Region Syddanmark er 42 procent af alle plejehjemsbeboere nu færdigvaccineret. Onsdag var tallet 35.

Tallet dækker over store forskelle fra kommune til kommune. I Sønderborg Kommune har 89 procent af de 499 personer i målgruppen fået begge stik. 93 procent af dem har valgt at blive vaccineret, og der er således få, der afventer andet og sidste stik.

Også på Fanø er plejehjemsbeboerne snart færdigvaccinerede. Her er blot 34 borgere i målgruppen. 31 har fået første stik, mens 30 har fået andet stik.

I Billund, Esbjerg, Varde, Vejen og Kolding kommuner er omkring halvdelen af alle plejehjemsbeboere nu færdigvaccinerede. Kun Tønder, Haderslev og Aabenraa kommuner mangler at gå i gang med anden vaccinationsrunde.

Annonce

Færdig i juli

Forsinkelser i vaccineleverancerne fik torsdag Sundhedsstyrelsen til at udskyde sin deadline for, hvornår den sidste voksne dansker vil være vaccineret med en uge. Det skete, efter at senest AstraZeneca varslede forsinkelser i sine leverancer.

Ændringen betyder, at myndighederne nu forventer at være færdige med at vaccinere senest med udgangen af den 4. juli 2021 mod tidligere den 27. juni.

Styrelsens direktør, Søren Brostrøm, har samtidig meddelt, at alle nyankomne vacciner i de kommende uger vil gå til borgere over 85 år. Samtidig fortsætter vaccinationen af de ældre på plejehjem, som mangler at modtage det sidste stik.

Dermed må sygehuspersonale og medarbejdere i ældreplejen vente. Flere var ellers blevet stillet i udsigt, at de skulle stikkes inden for de kommende dage og uger.

Annonce

Færre indlagte

På grund af tekniske problemer ved Statens Serum Institut var der torsdag ingen nye tal for nysmittede i landets kommuner.

På landsplan var der i løbet af det seneste døgn 668 konstaterede smittetilfælde ud af 111.093 prøver. Det giver en positivprocent på 0,60, og det er 12. dag i træk, at under én procent af prøverne er positive. Antallet af smittede og antal prøver er dog kun for 18 timer mod normalt 24 på grund af den tekniske fejl.

21 personer smittet med covid-19 er døde det seneste døgn, og der har været 44 nye indlæggelser. Det samlede antal indlagte er faldet med 55, så der nu er 611 coronapatienter på de danske sygehuse. Af disse er 113 på en intensivafdeling, mens 84 er i respirator.

Ikke siden midten af december har der været færre indlagte coronapatienter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

MetteMums: - Vi er her endnu

Annonce