Annonce
Nordtyskland

Flere kvinder end mænd får opdaget kønssygdomme

Ubehandlede kønssygdomme kan have alvorlige og værste fald dødelige konsekvenser, advarer sygekassen.
Antallet af smittede med kønssygdomme ligger på et højt, stabilt niveau. Godt 54 procent af de berørte er kvinder.
Annonce

FLENSBORG: Antallet af kønssygdomme ligger på et stabilt og højt niveau. Og hovedparten af de smittede er kvinder. Det viser en opgørelse fra sygekassen AOK Nordwest.

Sidste år blev der fundet 163 personer med kønssygdomme alene blandt denne ene sygekasses forsikrede i Flensborg. Året før var der dog tre flere. Men formentlig er der desuden et forholdsvis højt mørketal, skriver sygekassen i en pressemeddelelse.

- Ofte udløses kønssygdomme ingen symptomer og bliver derfor ikke behandlet. Men bliver sygdommene opdaget tidligt, er de som regel lette at gøre noget ved og kan i de fleste tilfælde også kureres. Derfor er det vigtigt at søge læge ved den mindste mistanke om, at man kan være smittet, understreger Stefan Kölpin, der er regionschef hos AOK i Flensborg.

Annonce

Mange får kønsvorter

I Flensborg Kommune var 54,5 procent af de smittede sidste år kvinder mod 46,6 procent mænd.


Seksuelt overførte sygdomme kan til dels have alvorlige følger. Klamydia kan for eksempel medføre ufrugtbarhed, mens leverbetændelse kan udløse kræft.

Stefan Kölpin, sygekassen AOK.


I 2019 var det hyppigste problem kønsvorter efterfulgt af af seksuelt overført leverbetændelse, herpes, syfilis og klamydia.

- Seksuelt overførte sygdomme kan til dels have alvorlige følger. Klamydia kan for eksempel medføre ufrugtbarhed, mens leverbetændelse kan udløse kræft. En ubehandlet smitte med hiv-virus udløser aids, forklarer Stefan Kölpin.

For at forebygge smitte er det vigtigt at informere tidligt og målrettet om sygdommene og hvordan, de bliver overført.

- Kondomer yder en god beskyttelse, betoner Stefan Kölpin, der også påpeger, at hyppigt skiftende sexpartnere øger risikoen.

Han understreger, at ens partner eller partnere også skal advares, hvis man selv får en kønssygdom, så de pågældende kan blive undersøgt og i give fald behandlet.

Annonce

Stigning på landsplan

I hele Slesvig-Holsten blev der sidste år fundet 4494 tilfælde af kønssygdomme blandt AOK-medlemmerne. Det var en stigning på 2,7 procent sammenlignet med det foregående år. Også på delstatsplan var kønsvorter det mest udbredte, seksuelt overførte lidelse.

Mens der i Flensborg blev fundet flere smittede kvinder end mænd, er fordelingen den modsatte målt på hele forbundslandet. Her var 56 procent mænd mod 44 procent kvinder.

Statistisk set rammer kønssygdomme hyppigst personer i aldersgruppen fra 25 til 34 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Coronavenligt Kinball

Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce