Annonce
Kolding

Flere kvinder på Godset: - Det er vigtigt med rollemod

Kulturskoleleder Jens Bloch kan godt forstå, at der er brug for kvindelige rolle modeller på musikscenerne. Selv er han dog mest optaget af, om musikken er god eller ej. Arkivfoto: Søren Gylling
På Kulturskolen, der før hed Kolding Musikskole, arbejder man aktivt med rollemodeller, og derfor kan skoleleder Jens Bloch godt se en idé i, at der kommer flere kvinder på scenen på Godset. Men tilhænger af kønskvoter bliver han aldrig. - Kvaliteten er vigtigst, fastslår han.

Kolding: Når Godset sætter flere kvinder på plakaten i denne sæson, så har det i hvert fald én god effekt, mener Jens Bloch, der er leder af Kulturskolen Kolding: På den måde får man nogle vigtige rollemodeller på scenen.

- Vi arbejder selv meget med rollemodeller, hvor de yngre musikere bliver inspireret af de mere erfarne musikere. Og hvis man som kvinde er usikker på, om man også selv kan stå på en scene eller ej, så kan det være vigtigt at opleve nogen, som gør det, og som tør det, siger han og føjer til:

- For nogen kan det godt være vigtigt, at det netop er en kvinde, som står på scenen, for at det bliver en fuldgyldig rollemodel, og min erfaring er, at det er vigtigt for alle, at de kan finde den rollemodel, de har brug for, siger lederen af kulturskolen, som før hed Kolding Musikskole.

Annonce
- For mig er problemet faktisk størst, hvis det viser sig, at der er kvinder, som bliver nægtet adgang til en scene, uagtet at de har et spændende musikalsk budskab. Men ellers synes jeg, det er kvaliteten af musikken, der er det afgørende.

Jens Bloch, leder af Kulturskolen

Kvoter? Nej tak

Omvendt er Jens Bloch ikke nogen fortaler for kønskvoter. Han er og bliver mest optaget af, om kvaliteten af musikken er i orden. Her ser han faktisk sammenblandingen af mandlige og kvindelige musikere som mere væsentlig.

- Jeg er ikke den store fortaler for, at der kun står kvinder eller mænd på en scene, for tit er det samspillet mellem kønnene, der er det mest spændende, og det får tingene til at eksplodere, fordi de supplerer hinanden og bidrager med noget forskelligt, siger han:

- For mig er problemet faktisk størst, hvis det viser sig, at der er kvinder, som bliver nægtet adgang til en scene, uagtet at de har et spændende musikalsk budskab. Ellers synes jeg, det er kvaliteten, der skal afgøre, hvad vi oplever ude på scenerne.

Lidt flere MGK-kvinder

At Godset har sat flere kvinder på plakaten i denne sæson, og ligefrem har en hel uge i marts udelukkende med kvindelige artister, taler lige ind i den debat, som for alvor begyndte sidste år omkring antallet af kvindelige musikere i radioen og på landets musikscener.

På MGK-linjen, hvor Kulturskolens dygtigste elever går, er der en ligelig fordeling mellem unge mænd og kvinder - faktisk med en lille overvægt til kvinderne.

- Jeg er ikke så optaget af, om det er en dreng eller en pige, der eksempelvis spiller tværfløjte. Jeg er optaget af, at der er nogen, som vil spille tværfløjte i det hele taget. Sagt på en anden måde er det kunsten, der kommer i første række hos mig, og heldigvis ser vi her hos os, at musikken tiltrækker både kvinder og mænd og piger og drenge, siger Jens Bloch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce