Annonce
Kolding

Flere kvinder på Godset: - Det er vigtigt med rollemod

Kulturskoleleder Jens Bloch kan godt forstå, at der er brug for kvindelige rolle modeller på musikscenerne. Selv er han dog mest optaget af, om musikken er god eller ej. Arkivfoto: Søren Gylling
På Kulturskolen, der før hed Kolding Musikskole, arbejder man aktivt med rollemodeller, og derfor kan skoleleder Jens Bloch godt se en idé i, at der kommer flere kvinder på scenen på Godset. Men tilhænger af kønskvoter bliver han aldrig. - Kvaliteten er vigtigst, fastslår han.

Kolding: Når Godset sætter flere kvinder på plakaten i denne sæson, så har det i hvert fald én god effekt, mener Jens Bloch, der er leder af Kulturskolen Kolding: På den måde får man nogle vigtige rollemodeller på scenen.

- Vi arbejder selv meget med rollemodeller, hvor de yngre musikere bliver inspireret af de mere erfarne musikere. Og hvis man som kvinde er usikker på, om man også selv kan stå på en scene eller ej, så kan det være vigtigt at opleve nogen, som gør det, og som tør det, siger han og føjer til:

- For nogen kan det godt være vigtigt, at det netop er en kvinde, som står på scenen, for at det bliver en fuldgyldig rollemodel, og min erfaring er, at det er vigtigt for alle, at de kan finde den rollemodel, de har brug for, siger lederen af kulturskolen, som før hed Kolding Musikskole.

Annonce
- For mig er problemet faktisk størst, hvis det viser sig, at der er kvinder, som bliver nægtet adgang til en scene, uagtet at de har et spændende musikalsk budskab. Men ellers synes jeg, det er kvaliteten af musikken, der er det afgørende.

Jens Bloch, leder af Kulturskolen

Kvoter? Nej tak

Omvendt er Jens Bloch ikke nogen fortaler for kønskvoter. Han er og bliver mest optaget af, om kvaliteten af musikken er i orden. Her ser han faktisk sammenblandingen af mandlige og kvindelige musikere som mere væsentlig.

- Jeg er ikke den store fortaler for, at der kun står kvinder eller mænd på en scene, for tit er det samspillet mellem kønnene, der er det mest spændende, og det får tingene til at eksplodere, fordi de supplerer hinanden og bidrager med noget forskelligt, siger han:

- For mig er problemet faktisk størst, hvis det viser sig, at der er kvinder, som bliver nægtet adgang til en scene, uagtet at de har et spændende musikalsk budskab. Ellers synes jeg, det er kvaliteten, der skal afgøre, hvad vi oplever ude på scenerne.

Lidt flere MGK-kvinder

At Godset har sat flere kvinder på plakaten i denne sæson, og ligefrem har en hel uge i marts udelukkende med kvindelige artister, taler lige ind i den debat, som for alvor begyndte sidste år omkring antallet af kvindelige musikere i radioen og på landets musikscener.

På MGK-linjen, hvor Kulturskolens dygtigste elever går, er der en ligelig fordeling mellem unge mænd og kvinder - faktisk med en lille overvægt til kvinderne.

- Jeg er ikke så optaget af, om det er en dreng eller en pige, der eksempelvis spiller tværfløjte. Jeg er optaget af, at der er nogen, som vil spille tværfløjte i det hele taget. Sagt på en anden måde er det kunsten, der kommer i første række hos mig, og heldigvis ser vi her hos os, at musikken tiltrækker både kvinder og mænd og piger og drenge, siger Jens Bloch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce