Annonce
112

Flere lavede ballade i nattelivet

I Høppners Gård blev en 17-årig overfaldet og sprøjtet i øjnene med en peberspray. Foto: Larz Grabau
Vold og en skjult kniv var nogle af udfordringerne lørdag nat.

HADERSLEV: En kniv spillede også en rolle i nattelivet lørdag. Klokken 02.42 fik politiet en anmeldelse om, at en mand i Nørregade stod med en kniv, som han puttede i lommen igen

Patruljen fandt frem til nogle mistænkelige personer. En af dem afleverede en genstand til en anden, og så stak tre mænd af fra stedet. Den ene af de flygtende mænd blev set smide en kniv fra sig.

Politiet fik fat i den 29-årige lokale mand, som havde smidt kniven, og sigtede ham for besiddelse af en kniv. Men selve kniven blev ikke fundet. En af de andre havde åbenbart samlet den op.

Det er uvist om den knivbevæbnede 37-årige mand, som senere lørdag knuste ruder i politigården, havde noget med det at gøre.

Lidt tidligere på natten var der også tumult i Nørregade. Klokken 1.54 fik politiet en anmeldelse om vold begået knap ti minutter før. En 18-årig lokal kvinde var blevet revet i håret og lagt ned og sparket i hovedet og på kroppen. Politiet fik fat i den mistænkte voldskvinde. Den 27-årige lokale kvinde blev sigtet for vold. Ofret havde ingen synlige skader.

Et andet voldsoffer fra tidligere på natten måtte have hjælp til at skylle øjnene. Overfaldet ved 1-tiden gik ud over en 17-årig knægt fra Sønderborg. Han havde tilsyneladende forsøgt at stoppe et slagsmål i Høppners Gård.

Men ti til 15 unge mænd overfaldt ham i stedet. Han fik blandt andet omkring fem lussinger. Overfaldet blev sluttet af med, at han blev sprøjtet i øjnene med peberspray.

Politiet havde vandspray til at behandle hans øjne.

Overfaldsmændene beskrives som indvandrere i alderen 15-25 år.

Annonce
Der var en del vold og ballade i Nørregade natten til lørdag. Det var muligvis også deromkring den ene glasrude i dette busskur blev smadret. Foto: Larz Grabau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce