Annonce
Haderslev

Flere ledige kommer i job

Således er 100 ledige forsvundet fra ledighedskøen siden 9. marts. Arkivfoto: Jacob Schultz
Ledighedskøen i Haderslev Kommune er blevet kortere. Det skyldes blandt andet en målrettet indsats, mens coronakrisen var på sit højeste, lyder det fra udvalgsformand.
Annonce

Haderslev: Det går den rigtige vej med ledigheden i Haderslev Kommune. Således er 100 ledige forsvundet fra ledighedskøen siden 9. marts. I samme periode er antallet af ledige på landsplan vokset med godt 26.000.

- Vi er ikke igennem krisen endnu, men der er alligevel grund til at glæde sig over, at det lokalt går den rigtige vej med ledigheden, siger formand Jon Krongaard, formand for Beskæftigelse og integrationsudvalget som en kommentar til udviklingen i en pressemeddelelse.

- Coronanedlukningen har været hård ved bestemte brancher, men i den sammenhæng tror jeg, vi har været heldige i Haderslev Kommune, siger Jon Krongaard videre, der dog også roser virksomhederne for deres indsats.


Coronanedlukningen har været hård ved bestemte brancher, men i den sammenhæng tror jeg, vi har været heldige i Haderslev Kommune

Jon Krongaard, formand, beskæftigelses- og integrationsudvalget


- De har været gode til at bruge hjælpepakkerne, så vi har kunnet bevare arbejdspladserne i en svær tid. Samtidig har vores jobcenter gjort en stor indsats for at fortælle de ledige, hvor der mangler arbejdskraft, og der er fulgt op telefonisk på alle de nyledige, der er kommet i perioden, siger han.

Formand for Haderslev Erhvervsråd, Johan Schmidt, er enig i, at det er flere ting, der har betydning for, at det går den rigtige vej med ledigheden.

- Vores virksomheder fortjener et klap på skuldrene, fordi de har været gode til at støtte op om de tiltag, der har været. Det gælder både større virksomheder, men også vores handelsliv, der blandt andet har været firstmover på en kampagne, der skulle støtte den lokale handel, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce