Annonce
Regionalt

Flere muligheder for lyntest syd for grænsen

Biler i kø ved grænsen i Kruså, mandag. Udenlandske statsborgere, der bor i Slesvig-Holsten, skal ved grænsen kunne fremvise en negativ coronatest og have et anerkendelsesværdigt formål. De samme krav gælder ikke for danskere i delstaten.. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)
Region Syddanmark udvider aftalen med Falck, så udenlandske borgere, der ikke bor i Danmark, kan få en hurtigtest, hvis de skal rejse ind i landet. Samtidig kan udlændinge, der bor syd for grænsen og kan dokumentere, at de har arbejde i Danmark, fremover få testen gratis.
Annonce

Weekendens nye indrejseregler betyder, at alle udenlandske borgere, der ikke har bopæl i Danmark, skal fremvise negative coronatests, når de rejser ind i landet. På den baggrund har Region Syddanmark nu lavet en aftale med Falck, som betyder, at udenlandske borgere nemt kan få en lyntest, inden de krydser grænsen. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at man kan fortsat få en lyntest i Falcks testcenter i Handewitt.

Testcenteret er åbent mandag til torsdag kl. 05.00 til 16.00, fredag kl. 05.00 til 20.00 og lørdag kl. 07.00 til mandag morgen kl. 07.00. Adressen er Scandinavian Park 9, 24983 Handewitt, Tyskland.

Derudover bliver det også muligt at få en lyntest i en mobil testenhed, der kommer til at holde ved nogle af de vestlige grænseovergange på faste tidspunkter.

Det drejer sig om rænseovergangen ved Pebersmark, åbent onsdag og torsdag kl. 08.00 til 10.00, grænseovergangen ved Sæd, åbent onsdag og torsdag kl. 11.00 til 13.00 og grænseovergangen ved Møllehus, åbent onsdag og torsdag kl. 13.30 til 15.30.

Annonce

Gratis mod dokumentation for ansættelse i Danmark

Samtidig medfører aftalen mellem Falck og Region Syddanmark, at ansatte, der bor syd for grænsen, men arbejder i Danmark, kan få testen gratis, hvis de kan fremvise dokumentation.

Det kan eksempelvis være en lønseddel eller en kontrakt. Alle andre skal betale 299 kroner for få den hurtige coronatest.

- Det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde de mange pendlere, der hver dag krydser grænsen for at komme på arbejde i Danmark, en god løsning. Hvis de tager en lyntest syd for grænsen, kan de tage en PCR-test, når de er kommet ind i landet, som så gælder i 7 dage, inden den skal fornyes. Jeg er også glad for, at pendlere, der kan dokumentere, at de arbejder i Danmark, nu kan få testen gratis, siger koncerndirektør Kurt Espersen fra Region Syddanmark.

Det anslås, at omkring 12.000 borgere pendler til Danmark fra Slesvig-Holstein i Tyskland.

Restriktioner for udenlandske borgere

De nye indrejseregler fra Udenrigsministeriet betyder blandt andet, at udenlandske personer med bopæl syd for grænsen, der har et anerkendelsesværdigt formål med deres rejse til Danmark, fx arbejde, skal kunne fremvise en negativ coronatest ved indrejsen, der er maksimalt én uge gammel.

Hvis man som udlænding ikke har et anerkendelsesværdigt formål, skal man ved indrejsen kunne fremvise en negativ test, der er foretaget maksimalt 24 timer før indrejsen.

Danske statsborgere kan rejse ind i Danmark uden at have et anerkendelsesværdigt formål og uden at forevise en negativ COVID-19-attest.

Udenlandske statsborgere, der har adresse i Danmark, er også undtaget krav om negativ coronatest.

Alle de nye restriktioner og ændringer kan findes på coronasmitte.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce