Annonce
Esbjerg

Flere og flere flytter til: Ribes indbyggertal stiger støt mens Esbjergs falder

Udflytning af statslige arbejdspladser har været en medvirkende årsag til, at Ribes indbyggertal er støt stigende. Arkivfoto: Vejdirektoratet
Indbyggertallet i Ribe stiger og stiger. Ejendomsmæglere melder om øget interesse for at købe bolig i Ribe, og for borgmester Jesper Frost Rasmussen kommer udviklingen i den populære by ikke som en overraskelse. Esbjerg derimod har fået lidt færre indbyggere.
Annonce

Ribe: De officielle tal for udviklingen af bosætningen i kommunen er lige kommet, og de viser, at Ribe by er vokset fra et indbyggertal på 8126 indbyggere i 2015 til 8316 fem år senere. Esbjerg by har derimod mistet en smule, og det samme er tilfældet for hele Esbjerg Kommune.

De øvrige byer i området den gamle Ribe Kommune har været stabil. Vilslev vokser, mens antallet af indbyggere i Egebæk/Hviding har været så stabile, at man har præcis det samme antal indbyggere som for fem år siden.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen glæder sig over, at Ribe vokser.

- Det kommer slet ikke bag på mig, at Ribe vokser, for jeg kan jo sagtens mærke, at det går godt i Ribe, og at byen er populær. Flere faktorer spiller ind, og det har jo klart haft betydning, at Ribe har fået tilført statslige arbejdspladser. I starten valgte medarbejderne at flytte job, men der er flere og flere, der flytter til byen og rykker hele familien med.

- Det er klart, at vi som kommune skal bruge det til noget positivt, når vi kan se, at Ribes indbyggertal vokser. For vi skal selvfølgelig understøtte de ønsker og behov, borgerne har, og når der er særlige områder i kommunen, der er populære, skal vi agere. Det gør vi selvfølgelig allerede, idet vi jo begynder at udstykke flere byggegrunde på Klostermarken, og det er også planen, at vi skal udstykke byggegrunde på området, hvor Nørremarkskolen har ligget. Men det tager desværre lidt længere tid, end vi havde håbet. Men det er klart, at vi skal have varer på hylderne i Ribe, når byen vokser og er populær, siger Jesper Frost Rasmussen.

Han kan også løfte sløret for, at byrådet er i dialog med boligforeningerne i kommunen og i særdeleshed Ribe Boligforening, der har et stort ønske om at opføre boliger på området, hvor Ribe Jernstøberi har ligget.

Højeste befolkningstal i mange år

Pr. den 1. januar 2020 bor der 8.317 personer i Ribe by. Sammenligner man med midten af 1970’erne, boede der knap 7.500 mennesker.

Frem til 2008 steg tallet til godt 8.200, mens det siden var faldende frem til 2015 og siden da stigende igen. Henover de seneste ti år er indbyggertallet i Ribe steget med 125 personer.

Både i Esbjerg by og Esbjerg Kommune samlet set har indbyggertallet siden 2018 været faldende.

I mindre byer omkring Ribe er indbyggertallet i både Vilslev og Roager stigende. I Jernved, Gredstedbro, Øster Vedsted og Vester Vedsted er befolkningstallet faldende eller status quo.

Annonce

Masser af købere

Ejendomsmæglerne i Ribe mærker også tendensen

- Vi mærker en stor interesse for at købe hus i Ribe, og hvor det tidligere primært var folk i kommunen, der flyttede rundt, så er tendensen nu, at folk udefra også flytter til Ribe. Det er folk, der har forelsket sig i byen uden tilhørsforhold, og andre der har en tilknytning, som vender hjem til Ribe, siger Lars Schack Jessen fra Nybolig.

Jesper Lind Johansen fra Home ser helt det samme billede.

- Vi har de sidste par år klart mærket, at folk fra oplandet ønsker at flytte ind til Ribe, når børnene er flyttet hjemmefra. De erstatter en bolig, hvor de skal vedligeholde hus og holde have, med noget mindre og uden så stor vedligehold, så de i stedet kan bruge tiden på dem selv. Vi har det sidste år solgt mange huse til unge børnefamilier, der kommer fra Aarhus, Odense og København. Så vi kan sagtens mærke den store interesse for Ribe, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce