Annonce
Kolding

Flere og flere vil bo helt inde i byen

Over 4000 af de mennesker, der bor lige midt i Kolding, er mellem 17 og 59 år, mens antallet af små børn og unge under 16 er mindre end 600. Arkivfoto: Lars Juul
Så har Kolding Kommune passeret de 93.000 indbyggere, og de nyeste tal viser, at bymidten trækker rigtig mange til. Og stigningstaksten bliver snart endnu højere, håber og forudser borgmester Jørn Pedersen (V).
Annonce

Kolding: Flere og flere vil bo i Koldings bymidte, og det er de 25-59-årige, som fylder allermest i bybilledet.

Det viser de nyeste data, som Cowi har udarbejdet om befolkningsudviklingen i kommunerne i Region Syddanmark.

Siden 2013 og frem til 2018 er antallet af mennesker med adresse indenfor ringgadessystemet i Kolding steget med 600, og frem til 2020 forudser Cowi, at yderligere 100 vi komme til, så der om et års tid vil bo i alt 6518 mennesker indenfor ringgaderne. Det vil sige, at f.eks. beboerne på Ndr. Ringvej og Saxovej ikke tæller med i opgørelsen.

Borgmester Jørn Pedersen (V) er tilfreds med udviklingen, men han tror ikke på, at forudsigelserne holder stik. Der kommer til at bo mange flere mennesker i midtbyen i løbet af en kort årrække, forudser han.

- Men vi kan jo se på tallene allerede nu, at vores ambition med at fortætte bymidten virker. Der er vitterligt kommet mange flere beboere indenfor ringgaderne de senere år, og det er godt i forhold til, at vi gerne vil have en attraktiv handelsby med en attraktiv bymidte, siger han.

Borgmesteren hæfter sig ved, at det ikke kun er unge studerende, der rykker helt ind i hjertet af byen.

- Det er i høj grad også plus-50 gruppen, der bosætter sig i byen igen, og det frigiver jo typisk huse til børnefamilier, som har brug for mere plads, påpeger han.

Så vi kan ikke bare sig hu-hej, hvor det går og læne os tilbage. For vi har simpelthen ikke nok attraktive boliger.

Jørn Pedersen (V), borgmester

Annonce

3000 nye borgere

Det samlede indbyggertal i hele Kolding Kommune har netop passeret de 93.000, og det betyder en samlet befolkningstilvækst siden 2013 på 3000 nye borgere. Den stigningstakt er over gennemsnittet i regionen, men i Vejle og Middelfart har kurven været mere lodret opadgående.

- Så vi kan ikke bare sig hu-hej, hvor det går og læne os tilbage. For vi har simpelthen ikke nok attraktive boliger, og antallet af borgere kan ikke blive højere, end vi har boliger til.

- Men jeg tør godt gætte på, at Cowis prognoser for fremtiden ikke holder stik for Koldings vedkommende, fordi vi har så mange nye boliger på vej. Alene på det seneste byrådsmøde godkendte vi planerne for i alt 264 nye boliger, konstaterer Jørn Pedersen.

Borgmesteren bemærker, at af befolkningstilvæksten på 3000 siden 2013 har de 2400 nye borgere slået sig ned udenfor bymidten.

- Det viser bare, at den frygt, som nogen har haft for, at vi kun satser på Kolding by, ikke holder stik, siger han.

Ifølge Kolding Kommunes egen befolkningsprognose ventes en vækst i år på 639 borgere.

Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE går fri af nedrykning: Nu kan festen begynde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce