Annonce
Aabenraa

Flere om buddet: Hotel Krusaagaard solgt til 1,34 millioner på tvangsauktion

Ole Nissen, ON Handel, Kliplev, synes, at han har fået hotellet billigt. Foto: Henriette Pilegaard
Ole Nissen, ON Handel Aps i Kliplev, har købt det tidligere, nu stærkt forfaldne Hotel Krusaagaard på tvangsauktion til 1,34 millioner kr. Nu vil han rydde op.
Annonce

KRUSÅ: Buddene ved tvangsauktionen startede ved 100.000 kr. og steg længe med 10.000 kr. ad gangen mellem to budgivere. Ved de 700.000 kr. kom en tredje på banen, og han kom mandag ud af retten i Sønderborg som ejer af det tidligere Hotel Krusaagaard for 1.340.000 kr.

Ejendommen, Flensborgvej 13A tæt på grænsen og Flensborg Fjord, består af grunden på 16.546 kvadratmeter med i alt otte bygninger. Den ældste bygning fra 1827 har udgjort hovedbygningen i en stor gård og har fra begyndelsen af 1970'erne været brugt til restaurant og café, mens de øvrige bygninger primært er opført i 1976 og 1983 og har været brugt til overnatning med i alt 50 dobbeltværelser.

Men der der gået 11 år, siden hotellet har været i drift, og det er nu stærkt forfaldent, tilgroet og præget af hærværk.

Den offentlige ejendomsvurdering lød i 2019 på 2,3 millioner kr., og en lokal ejendomsmægler havde på forhånd skønnet, at prisen på tvangsauktionen kunne lande på et sted mellem 250.000 kr. og to millioner kr.

Der var ikke sat en mindstepris ved tvangsauktionen, men køberen skulle uanset prisen betale et såkaldt størstebeløb på 161.900 kr. til at dække restancer og udgifter til tvangsauktionen. I retssalen, hvor stolerækken langs en væg hurtigt var fyldt op, og lige så mange tilhørere stod langs væggene, lod det at dømme på reaktionerne til, at salgsprisen landede overraskende højt.

Annonce

Glad køber

Men køberen, Ole Nissen, som driver ON Handel Aps i Kliplev, synes, at han har gjort en god handel:

- Nu skal jeg i gang med at rydde op. Bare vent og se om en måned, så ser det helt anderledes ud, sagde han bagefter til JydskeVestkysten.


Nu skal jeg i gang med at rydde op. Bare vent og se om en måned, så ser det helt anderledes ud.

Ole Nissen, ON Handel, ny ejer af Hotel Krusaagaard


I ON Handel beskæftiger han sig først og fremmest med udlejning af lagerhaller, pavilloner, containere og kontormoduler. Og det er da heller ikke umiddelbart hans plan at drive hotel - købet er primært møntet på videresalg. Dog vil han muligvis tilbyde overnatning i værelserne i de nyere bygninger.

- Jeg har lavet mange mærkelige ting i min tid, men hovedbygningen vil jeg ikke give mig i kast med. Jeg har ikke 25 år mere at arbejde i, siger Ole Nissen.

Det tidligere så prægtige og populære Hotel Krusaagaard ved Kruså-grænsen er blot blevet mere og mere forfaldent, selv om den tidligere ejer havde kæmpe planer for det i 2012. Arkivfoto: Claus Thorsted

Den tidligere ejer af hotellet, den nu 71-årige dansk-tysker Uwe Kay Festersen, var ikke til stede ved tvangsauktionen. Han købte selv ejendommen på tvangsauktion i 2012. Dengang var Ole Nissen også interesseret i at købe. Efter Uwe Kay Festersen havde købt stedet, luftede han planer om at renovere hotellet og etablere et feriecenter, men det er aldrig sket, og i stedet er det forfaldet mere og mere.

Annonce

Udsat to gange

Det var Aabenraa Kommune, der denne gang havde begæret hotellet på tvangsauktion, fordi Uwe Kay Festersen ikke havde betalt sin udestående ejendomsskat. Men derudover var der kun to mindre krav i ejendommen.

Tvangsauktionen skulle oprindeligt have været holdt den 27. april, men den blev udsat to gange. Den første gang på grund af coronanedlukningen, og anden gang, den 3. august, fordi man i travlheden efter nedlukningen havde glemt at indkalde Uwe Kay Festersen og de øvrige, der havde pant i ejendommen.

Receptionen på Krusaagaard, som den så ud i hotellets storhedstid, her på et foto fra 1983. Arkivfoto
Forfald og hærværk har sat sit præg på det tidligere Hotel Krusaagaard. Sådan så der ud ved besigtigelsen i slutningen af juli i år. Foto Sarah Nørgaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce