Annonce
Aabenraa

Flere oplevelser på vej: Entré giver ringriderfest penge til at satse

Ifølge ringriderformand Gerth Petersen har der aldrig før været så mange gæster på pladsen som i sommeren 2019, hvor der for første gang blev krævet entré. Den indtægt giver bedre oplevelser ved denne sommers fest. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Amtsringriderforeningen Aabenraa har offentliggjort sit regnskab, som viser, at den nye entré til pladsen betyder meget økonomisk. Den nye indtægt gør, at foreningen tør booke større navne til koncerterne og udvide børnelandet.

Aabenraa: Det gav voldsom kritik på specielt Facebook, da komitéen i Amtsringriderforeningen Aabenraa besluttede, at der efter 123 års gratis fest nu skulle betales entré til pladsen.

Nu har foreningen offentliggjort regnskabet for sidste sommers fest, og det viser, at indtægterne fra entréen har stor betydning på bundlinjen, og de kommer til at betyde meget for de oplevelser, som er på programmet til denne sommers fest.

Overskuddet er i 2019 på 398.739 kroner mod 102.654 kroner i 2018. Heraf er de 200.000 kroner fra de nye entréindtægter, mens resten er reducering i omkostningerne.

- Vi skal ikke være en sparebøsse, men vi bliver nødt til at have penge i banken, hvis vi skulle gå hen og blive ramt af en aflysning for eksempel på grund af coronavirus. Det kræver 1,5 millioner kroner, så vi kan betale vores kreditorer, og vi kan ikke tømme kassen, for så har vi ingen penge at lave en fest for næste år, forklarer formand Gerth Petersen og uddyber, at det kræver, at der er 1,8 millioner kroner på bankkontoen.

Annonce

Årets ringriderfest

  • Ringriderfesten 2020 finder sted fra den 3. til den 6. juli.
  • De to store koncerter i Arena-teltet foregår stadig fredag og lørdag. Hvor det sidste år var musik for de unge om fredagen og for det voksne publikum om lørdagen, bliver dagene i år byttet om. Det sker, fordi Johnny Madsen kun kunne komme og spille om fredagen.
  • Entréen bliver den samme i år: 50 kroner for en partoutbillet til voksne til alle dage, 30 kroner for en dagsbillet, 10 kroner for børn mellem 5-12 år, mens børn på og under 4 år er gratis.
  • Eneste ændring er, at børn om lørdagen skal give 30 kroner for at komme ind på pladsen, da børnelandet bliver udvidet, og lørdag er der blandt andet koncert med de kendte Josef og Elias. En partoutbillet til børn til alle dage koster 30 kroner.

Tør satse mere

Lige nu står der lidt over 1,3 millioner kroner, og en stor del af dem er allerede budgetteret til at gøre dette års fest større og bedre end sidste år.

Det betyder, at det nye populære børneland fra sidste år bliver større og blandt andet har booket de populære Josef og Elias til at komme og optræde. Fyrværkeriet vender også tilbage i anledning af 100-året for Genforeningen, og så har komitéen turdet booke nogle dyrere navne til at give koncert til de to store events fredag og lørdag aften i Arena-teltet.

- Nu har vi økonomi til at hyre bedre og dyrere navne, og vi tør satse mere, fordi vi ved, at der kommer penge ind via entréen, fortæller Gerth Petersen.

Det betyder, at Johnny Madsen, Peter & De andre kopier, Kongsted, Fouli, Faustix og Kato er på plakaten til de to koncerter.

Entréen bliver den samme i år som sidste år undtagen for børnene lørdag, hvor det koster 30 kroner at komme ind på grund af det større børneland og koncerten med Josef og Elias.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce