Annonce
Kolding

Flere overnatninger i Kolding er båret frem af flere udenlandske gæster

Tyskere har holdt ferie tidligere i år, så ved udgangen af juli har det samlet være 12.000 flere tyske overnatninger i Kolding fra årsskiftet. - Men vi håber da også på, at det er udtryk for, at der er flere tyskere, der har fået øjnene op for Kolding, siger Heidi Kjær, der er formand for Kolding Turistforening og direktør på Scandic i Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling
Fra årsskiftet og frem til udgangen af juli har der været flere overnatninger i Kolding sammenlignet med samme periode sidste år. Der er et lille fald i antallet af danske overnatninger, men flere udenlandske gæster trækker tallet op.

Kolding: De tyske gloser er blevet testet i et større omfang i byens receptioner og på campingpladser.

Tal fra Danmarks Statistik, som Kolding Turistforening modtager hver måned, viser, at antallet af overnatninger i Kolding fra årsskiftet til udgangen af juli er steget til 406.824 overnatninger, hvilket er cirka 12.000 mere end i samme periode i fjor.

Og det er de udenlandske overnatninger, der trækker op i statistikken, der dækker feriehuse, campingpladser, vandrerhjem og hoteller.

Danskere fylder ganske vist suverænt mest i statistikken med 229.206 overnatninger, men det er alligevel en tilbagegang på lidt over 3000 frem til udgangen af juli.

Til gengæld er der flere fra Polen, Sverige, Norge, Holland og Storbritannien, der er tjekket ind. Og så har der været markant flere tyskere, der i forvejen er den største gruppe. Antallet af tyske overnatninger er steget med over 12.000 til 91.425 overnatninger.

Annonce

Overnatninger

Det samlede antal overnatninger i Kolding var i 2017 på 655.726, mens det faldt lidt tilbage i 2018, hvor tallet landede på 653.695. På landsplan steg overnatningstallet med tre procent til 53,8 millionerfra 2017 til 2018.

Tidligere ferie

Noget af stigningen af tyskere overnatninger har en helt naturlig forklaring i, lyder det fra Heidi Kjær, der er formand for Kolding Turistforening.

- Noget af det hænger sammen med, at der er flere tyskere, der holdt ferie i juli måned. Deres ferie ligger jo typisk i august. Det har givet en forskydning, og særligt sommerhusbureauer er spændt på, hvad det betyder for august måned, hvor vi ikke har tallene endnu, siger Heidi Kjær, der er hoteldirektør på Scandic i Kolding.

- Men vi håber da også på, at det er udtryk for, at der er flere tyskere, der har fået øjnene op for Kolding. På vores eget hotel har vi set en stigning på 3-4 procent af tyskere. Men det er egentlig ikke vores marked. Tyskerne er traditionelt ikke til hoteller i sommerferien, siger Heidi Kjær.

Godt Lego-samarbejde

Når det gælder turister, der er kommet til Danmark for at slappe af, så er turistformanden er ikke i tvivl om, at fremgangen skyldes, at Kolding i flere år har deltaget i et samarbejde med Legoland Billund Resort, hvor Legoland bliver markedsført sammen med blandt andet Koldinghus.

- Her kommer vi massivt ind på det tyske marked, og det bidrager væsentlig til, at der kommer mange turister til Kolding. Jeg er ikke i tvivl om, at det virker. Og samtidig har vi haft flere markante udstillinger på Koldinghus, med blandt andet Magtens Smykker. Den har givet genlyd – også i Nordtyskland og nu har vi udstillingen med prinsesse Benedikte. Hun er meget værdsat i Tyskland. Og så har vi haft Kay Boesen udstillingen på Trapholt, siger Heidi Kjær.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce