Annonce
Kolding

Flere par overvejer en drop in-vielse på kulturnatten

Skt. Nicolai Kirke er altid klar til at sætte kirken og kirkerummet i spil, når der er kulturnat eller lysfestival i Kolding. Ved dette års kulturnat åbner man for drop in-vielser, og gæster, der besøger kirken, kan kigge med fra kirkebænkene. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Alt tyder på, at der for første gang bliver vielser på selve kulturnatten i Kolding. Flere par har vist interesse for drop in-vielser i Skt. Nicolai Kirke.

Kolding: Kulturnatten i Kolding er i forvejen en folkefest, der samler tusindvis i gaderne, og i år er der meget, som tyder på, at arrangementet bliver ekstra festligt. Der er nemlig adskillige, som har vist interesse for Skt. Nicolai Kirkes tilbud om at blive gift på kulturnatten fredag den 23. august ved en såkaldt drop in-vielse.

- Vi har haft syv par, som har ringet på forhånd for at spørge ind til muligheden, og vi er næsten sikre på, at i hvert fald fire af parrene ender med at dukke op for at blive viet på kulturnatten, siger sognepræst Henriette Bacher Lind fra Skt. Nicolai Kirke.

Drop in-vielserne er et helt nyt initiativ. Her kan kærestepar komme uden yderligere aftaler for at blive viet. Derfor ved de heller ikke hos Skt. Nicolai Kirke, hvor mange der ender med at dukke op mellem klokken 18 og 20, hvor kirkens præster står klar til at tage imod.

- Fra vores side er det eneste krav, at papirerne er i orden. Man skal sørge for at have en prøvelsesattest med, og den skal man have hos kommunen, siger Henriette Bacher Lind.

Der skal også være et par vidner ved vielsen, men hvis man ikke selv har vidner med, så kan kirkens ansatte godt fungere som vidner i stedet.

Annonce

Fakta

På hjemmesiden www.kolding.dk/kultur kan man downloade programmet som pdf og finde yderligere info om Kolding Kulturnat 2019.

Man kan også kigge med på Kolding Kulturnats Facebookside for sidste nyt om Kolding Kulturnat. Det sker på Facebook.com/koldingkulturnat

Kulturnatten foregår fredag den 23. august.

Fra rådhus til kirke

Henriette Bacher Lind ser initiativet som et alternativ til det mere uformelle bryllup på rådhuset, som mange ellers vælger.

- Vi hører fra de interesserede, at de gerne vil have en mere uformel vielse, men at de samtidig gerne vil have, at ceremonien foregår i en kirke, siger hun.

Hendes kollega, sognepræst Martin Rønkilde, har formuleret det således i den pressemeddelelse, som tidligere blev udsendt:

- Vi vil gerne gøre op med tanken om, hvad en kirkelig vielse er. Der skal være plads til, at man kan fejre kærligheden mellem mennesker på mange måder. Det særlige ved den kirkelige vielse er ikke antallet af gæster eller prisen på festen, men det at menneskers private aftale sættes ind i en større sammenhæng, siger sognepræst Martin Rønkilde, der sammen med kirkens øvrige præster vil komme til at stå for vielserne på kulturnatten.

Vielserne kan finde sted fredag den 23. august i tidsrummet mellem klokken 18-20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce