Annonce
Billund

Flere partier er på udkig efter kandidater til kommunalvalget

Der bliver kamp om pladserne, når der til efteråret skal vælges 25 medlemmer til byrådet for de kommende fire år. I dag er fem partier repræsenteret i byrådet, men flere meddeler, at de vil lægge billet ind på en plads. Arkivfoto: Søren Gylling.
Nye Borgerlige forventer at stille op til efterårets kommunalvalg i Billund Kommune. Hos SF og Liberal Alliance er det stadig usikkert, om der kan findes kandidater.

Billund Kommune: Fem partier er i dag repræsenteret i Billund Byråd, men endnu flere kommer på stemmesedlen, når der til efteråret skal sammensættes et nyt byråd for årene 2022-2025.

Ved det seneste valg havde vælgerne ni forskellige partier eller lister at vælge imellem, og det kan meget vel ende på samme niveau, når vi senere på året skal til stemmeurnerne. Ulrich Kristensen stiller op sammen med to andre på sin tværpolitiske liste Lokalpolitisk Forum, og endnu flere vil gøre forsøget på at få en stol i byrådssalen.

- Vi stiller op, lyder det fra Tommi Rytz, der er lokalformand for Nye Borgerlige i Vejen og Billund Kommuner.

Annonce

Tommi Rytz forventer, at Nye Borgerlige vil have to eller tre kandidater på stemmesedlen fra hver af de to kommuner, som foreningen dækker.

SF i dialog med mulige kandidater

To af de partier, som for tre år siden gjorde et mislykket forsøg på at komme i byrådet, var SF og Liberal Alliance. Begge partier har siden dengang opgivet at have en selvstændig forening for Billund Kommune og har derfor slået pjalterne sammen med andre lokalforeninger i nabokommunerne.

Kommunalvalget

  1. Det er tirsdag den 16. november, at danskerne skal til stemmeurnerne for at sammensætte de kommende by- og regionsråd.
  2. I Billund Kommune skal der vælges 25 medlemmer til byrådet.
  3. De 25 personer, der bliver valgt til byrådet, står selv for at fordele de forskellige positioner mellem sig. Vælgerne stemmer altså ikke direkte på, hvem de vil have som borgmester. De vælger de 25 byrådsmedlemmer, som selv står for at konstituere sig.

SF fik i 2009 hele tre mandater valgt ind i Billund Byråd, men undervejs i perioden blev byrådsgruppen splittet, og ved de seneste to valg er det ikke lykkedes at få stemmer nok til at komme i byrådet. Om partiet ved det kommende valg vil gøre endnu et forsøg, er fortsat uvist.

- Vi har et par stykker, som tænker over det, men vi har ikke nogle kandidater endnu. Folk skal føle, at de kan klare det, der følger med sådan en opgave, siger Allan Thomsen, der er formand for SF’s lokalforening for Vejen og Billund Kommuner.

Annonce

LA mangler kandidater

Liberal Alliance har ved de seneste to valg været på stemmesedlen, men det er ikke i nogle af tilfældene lykkedes at få valgt en kandidat. Det er endnu usikkert, om partiet vil stille op ved det kommende valg.

- Vi har lige nu ikke nogle kandidater til Billunds byråd, så vi stiller kun op, såfremt vi skulle finde nogle gode kandidater. I mange af vores kommuner henvender folk sig af og til selv, og det modtager vi naturligvis med glæde, siger Nikolaj Steffenauer, der er formand for Liberal Alliance i Sydjylland.

Enhedslisten var ved det seneste kommunalvalg ikke på stemmesedlen. Det har ikke været muligt at få kontakt til en lokal repræsentant for partiet.


Vi har et par stykker, som tænker over det, men vi har ikke nogle kandidater endnu.

Allan Thomsen, lokalformand, SF
Annonce
Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Beboer midt i kanonslagenes minefelt: - Det føles nogle gange som en krig

Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

Sydjylland

Ny smitterekord på landsplan: Stigninger i alle ti kommuner i Syd- og Sønderjylland

Esbjerg For abonnenter

Entreprenør har fået stjålet over 75 skilte i stort vejprojekt:  - Det er vildt irriterende, men vi har lært at leve med det

Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron: Slut med isolation for nære kontakter til nære kontakter 

Sydjylland For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Billund

Om halvandet år har Grindsted en efterskole: Forstander bliver ansat i nærmeste fremtid

Kolding

Frygt for at løbe tør for pladser til de mindste:  Nu vil kommunen finde 90 nye pasningspladser i en fart

Se med lige nu: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

Varde

Chef for tests om timelange køer til pcr-test: - Vi kan ikke lave flere tests – folk skal lade sig lynteste

Esbjerg For abonnenter

Er østers i Vadehavet blevet forgiftet? Esbjerg Kommune vil have undersøgt skaldyr for farligt stof

Vejen

Nomineret til stor hæder: Mathias Lund kan blive årets gokartkører

Annonce