Annonce
Sydjylland

Flere regionaltog aflyst: Teknisk fejl påvirker togtrafikken onsdag morgen

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018

DSB: En teknisk fejl på signaler og sporskifter i Aarhus betyder aflysninger i den jyske togtrafik onsdag morgen.

Det skriver DSB.

Regionaltogene, der normalt kører mellem Aarhus og Esbjerg, kører onsdag morgen kun mellem Fredericia og Esbjerg frem til klokken 9.

Fra Aarhus er afgangene mod Fredericia klokken 55:54, 6:54 og 7:54 aflyst, mens afgangene fra Fredericia mod Aarhus klokken 5:51: 6:51 og 7:51 ligeledes er aflyst.

Hvis du skal til eller fra Hedensted, vil Intercitytogene fra Fredericia standse i Hedensted, mens det fra Aarhus er IntercityLyntogene, der gør et stop.

Skal du til Brejning eller Børkop, kører der togbus fra Vejle mod Fredericia klokken 6:55, 7:55 og 8:55 og togbus fra Fredericia mod Vejle klokken 5:55, 6:55 og 7:55.

Fra Børkop er der togbus mod Vejle klokken 6:15, 7:15 og 8:15 og mod Fredericia klokken 7:25, 8:25 og 9:25.

Fra Brejning kører togbusserne mod Vejle klokken 6:25, 7:25 og 8:25 og mod Fredericia klokken 7:25, 8:25 og 9:25.

Togbusserne holder på følgende steder:

  • Vejle Danmarksgade, modsat forhal
  • Brejning Forpladsen ved stationen
  • Børkop Forpladsen ved stationen
  • Fredericia Udgang Vest, modsat forhal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Annonce