Annonce
Haderslev

Flere Sdr. Otting-forældre holder deres børn hjemme

Barakkerne står stadig klar, hvis embedslægen i dag anbefaler en udflytning af eleverne igen. Arkivfoto

Søndag aften blev der oprettet en facebook-gruppe, hvor flere forældre tilkendegav, at de ville holde deres børn hjemme fra den indeklima-plagede skole.

Haderslev: Hvis det står til troende, hvad forældre til elever på Sdr. Otting Skole skriver på facebook-siden "Sønder Otting Skole 7-8-9- årgang 2019", så er der mange tomme stole i klasserne i dag.

Facebook-siden blev oprettet søndag og i løbet af aftenen havde den 260 medlemmer med livlig debat om, hvorvidt forældrene kunne holde deres børn hjemme fra skolen før embedslægens udtalelse mandag. Ifølge en afstemning på siden har 44 forældre klikket "Ja" til, at de holder deres børn hjemme fra skolen i dag, mandag.

Men til gengæld har 54 klikket "nej", hvilket også gav heftig debat på siden. Flere forældre gav udtryk for, at det er mest rimeligt at afvente embedslægens udtalelse, før forældrene begynder at protestere.

Andre ville blot handle ud fra det, de ser, hos deres børn. Ole Martinsen fra Starup er én af dem:

- Jeg har valgt at holde min datter hjemme i dag. Hun får ret hurtigt ondt i hovedet af at være på skolen, og så snart hun kommer hjem, går det væk. Og da de var i barakkerne, havde hun heller ingen symptomer, forklarer Ole Martinsen.

Ole Martinsen savner klare kendsgerninger og redelige oplysninger, for der er ting i hele forløbet, han ikke forstår.

- Hvor mange elever er reelt påvirkede af det her? Jeg forstår heller ikke, at man først kan erklære skolen for fri for svampesporer og så bagefter begynde at gøre rent for skimmel...? Der er flere ting i forløbet, som ville være rart at få en helt klar melding om, siger Ole Martinsen.

Det har ikke været muligt at få skolen til at bekræfte, hvor mange elever, der ikke er mødt i dag. Ledelsen sidder i møde.

Embedslægens udtalelse om indeklimaet ventes at komme i aften efter økonomiudvalgsmødet på rådhuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce