Annonce
Vejen

Flere skal få øjnene op for brødrene Hausteds økologiske kød

Joakim og Tobias Hausted har siden sommeren 2017 haft en fysisk gårdbutik på Abildskærvej 2. Nu har brødrene også åbnet en webshop, så flere kan få mulighed for blandt andet at købe økologisk kød. Foto: Dorthe Andresen
Siden sommeren 2017 har brødrene Joakim og Tobias Hausted haft gårdbutik på deres gård på Abildskærvej 2. For at flere skal få glæde af det økologiske kød fra gården, har brødrene nu også åbnet en webshop.
Annonce

Harreby: I efteråret 2016 overtog brødrene Joakim og Tobias Hausted i fællesskab Abildskær Gård på Abildskærvej 2 ved Harreby.

Her havde de planer om at opdrætte deres egne dyr og sælge det økologiske kød fra en gårdbutik.

- Den åbnede i sommeren 2017. Vi skulle lige have lavet varerne først, smiler 27-årige Tobias Hausted, der bor på gården med hustruen Signe og børnene Vilma på et år og Pelle på tre år.

Joakim, der er 25 år, bor i Sdr. Hygum med kæresten Janni.

Og mange borgere har fået øjnene op for gårdbutikken, hvor der blandt andet kan købes økologisk lammekød, oksekød, grisekød, kylling, æg og kartofler.

- Gårdbutikken er rigtig godt besøgt. Vi har haft et fint øget salg og har investeret i to store frysere, så vi kan vise et større sortiment, fortæller Tobias Hausted, der lige nu mærker en ekstra stor efterspørgsel på flæskestege, for julen nærmer sig trods alt med hastige skridt.

Normalt er der også et udvalg af økologiske grøntsager i sortimentet, men det er droslet ned i år, da de helt store aftagere af de varer er højskolen og flere store restauranter, der jo som bekendt blev ramt af en total nedlukning og diverse restriktioner.

- Vi plejer at have sæsonens grøntsager, men i år lod vi være med at så, da vi så, at højskolen og restauranterne lukkede ned, men mange har efterspurgt det, fortæller Tobias Hausted.

Annonce

Kunder fra et stort område

Det er ikke kun borgerne i lokalområdet, der har fået øjnene op for Joakim og Tobias Hausteds gårdbutik.

- Vi har nogen, der kommer langvejs fra. Vi har blandt andet en fra Kolding, der fast kommer og køber æg. Men vi har også kunder fra Ribe og omegn, og nogen, der lige er på ferie og kommer forbi, fortæller Joakim Hausted, der også har været at finde, når der hver lørdag har været Green Street-torvedag i Kolding.

- Der har jeg haft flyers med til at dele ud, for jeg kan jo ikke nå at fortælle det hele, når de står og køber, smiler Joakim Hausted.


Gårdbutikken er rigtig godt besøgt. Vi har haft et fint øget salg og har investeret i to store frysere, så vi kan vise et større sortiment.

Tobias Hausted, Abildskær Gård


For at give endnu flere mulighed for købe deres økologiske varer, har Joakim og Tobias Hausted nu også åbnet en webshop, hvor man kan bestille varer fra det store sortiment.

- Der er en god aktivitet i gårdbutikken, men vi vil gerne brede kundesegmentet ud, og i de her coronatider kan folk handle hjemmefra og handle godt kød herfra. Det er nemt og billigt, og de behøver ikke stå i kø i Bilka, siger Tobias Hausted.

Lige nu får kunderne deres varer leveret en gang i ugen, men på længere sigt er det planen at kunne levere flere gange om ugen.

- Men der skal være noget at køre med. Hvis man bestiller inden klokken 10 torsdag, så får man varerne inden klokken 17 fredag, siger Tobias Hausted.

Annonce

Udnytte kompetencer

Lige nu er det kun storebror Tobias, der på fuld tid er hjemme på gården, mens Joakim Hausted arbejder hos en tømrer.

Men på sigt er det planen, at begge brødre skal kunne koncentrere sig fuldt ud om at passe dyr og gård.

- Vi glæder os til, at Joakim også kan komme hjem og gå, så vi bedre kan udnytte hinandens kompetencer. Ved at vi er to, så kan vi udnytte hinandens styrker, siger Tobias Hausted.

Det er økologisk kød, der bliver solgt fra brødrenes gård, så dyrene - som her grisene - får lov til at gå ude og rode i jorden. Privatfoto

Hvis man vil se, hvad der er på hylderne og i fryserne hos brødrene Hausted, så kan man både lægge vejen forbi den fysiske gårdbutik, men man kan også klikke sig ind på www.abildskaergaard.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Hundelufter opdagede brand i lagerhal

Debat

Giv borgerne klar besked, Engelbrecht

Annonce